• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Girilen Rakamı otomatik düzeltsin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sunkid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
Merhaba arkadaşlar,
Excel de bir hücreye rakam girildiğinde otomatik biçimlendirmesini istiyorum..
Şöyle ki; 1300,20 girildiğinde otomatik olarak 1.300,20 olsun aslında buraya kadar sorun yok Excel de bunu yapabilmekteyim asıl olarak istediğim rakamlar arasına ayraç olarak nokta yerine virgül konabilmekte örneğin 1,300,20 ben hücreye bir den sonra virgül de koysam Excel onu enter e bastığımda nokta olarak düzeltsin

1,300,12 = 1.300,12

Ya da

1.300.12 = 1.300,12

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba.
yanlış anlama olmaması ve kavram karmaşası olmaması için düzeltelim. 1300,20 girildiğinde excel otomatik olarak 1.300,20 yapmamaktadır. nitekim hücreye geldiğinizde değerinin hala 1300,20 olduğunu görürsünüz. format/biçim aracılığı ile değerin hücrede 1.300,20 olarak "görünmesini" biz sağlarız.

Aşağıdaki kodu bir deneyin, rakamlar arası virgülü kullanmanıza gerek kalmaz, sadece rakamları yazın.
Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
Application.FixedDecimal = True
End Sub

merhaba.
yanlış anlama olmaması ve kavram karmaşası olmaması için düzeltelim. 1300,20 girildiğinde excel otomatik olarak 1.300,20 yapmamaktadır. nitekim hücreye geldiğinizde değerinin hala 1300,20 olduğunu görürsünüz. format/biçim aracılığı ile değerin hücrede 1.300,20 olarak "görünmesini" biz sağlarız.

dostum cevap verdiğin için teşekkür ederim ama anlatmak istedim 1,300,20 yazıldığında excel otomatik 1.300,20 yazsın yani ilk girdiğim rakamda 1den sonra virgüm vardı 2. yazdığım rakamda ise nokta var yani virgülle girilen rakamları noktaya çevirmek istiyorum..

Aşağıdaki kodu bir deneyin, rakamlar arası virgülü kullanmanıza gerek kalmaz, sadece rakamları yazın.
Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
Application.FixedDecimal = True
End Sub

Üstad cod çalışıyor fakat istediğim herne şekilde olursa olsun girilen rakamı excel ondalık olarak kendisi ayrısın mesela 1.300,20 gibi. ağ üzerinde kullanıan bir dosya ve arkadaşlar sayıyı yazarken virgül koyuyor nokta konması gereken yerde yani 1,300,20 yapıyorlar.. bu şekilde dahi girseler biz öyle bir cod yazalımki 1,300,20 yazdıklarında 1.300,20 olarak çevirsin

yok mu abilerim bu işin bir çaresi???

excel dosyasında bir hücreye rakam girlirken 1300,20 şeklinde girilmesi yeterlidir. 1.300,20 de olduğu gibi binlik ayracının ayrıca yazılmasına gerek bulunmamaktadır. 1300,20 olarak yazma alışkanlığı yaratılır ise 1,300,20 hatası da önlenmiş olur.

malesef o alışkanlıkları yok 1,300,20 şeklinde giriyorlar. bu şekildede girseler dahi sistemin 1.300,20 çevirmesini nasıl sağlayabiliriz acaba?

aşağıdaki her iki çözüm de "excel'e yeni başlayanlar" forumuna uygun değildir.
bundan sonraki konularda doğru forumu seçmenizi rica edeceğim.

bununla birlikte ekliyorum.

formül çözümü: (A2 hücresindeki hatalı rakam için)
Kod:
=IF((LEN(A2)-LEN(SUBSTITUTE(A2;",";"")))>1;--REPLACE(A2;SEARCH(",";A2);1;"");A2)
=EĞER((UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;",";"")))>1;--DEĞİŞTİR(A2;MBUL(",";A2);1;"");A2)

macro çözümü:
ek dosya.

Ekli dosyalar

Bizim, Excel'e uymamız lazım, gerekirse rakam yazma alışkanlıklarımızı değiştirerek, ben bunları kardeşime bilgi için yazıyorum, rakamları 1,200,20 şeklinde yazmak bir Excel kullanıcısı için şık değil, Excel harika ve zekice hazırlanmış bir programdır, Excel'in nimmetlerini keşfedip kullanırsak hayat daha kolaylaşır. Aşağıdaki örnek formülü, Veri Doğrulama > Özel > Formül, bölümüne yapıştırın, bu şekil rakam girişlerine izin vermez.
Kod:
=ESAYIYSA(A1)

Geri