• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü yazamadım

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
A B
1 E 1.650 YTL
2 E 1.400 YTL
3 K 850 YTL
4 E 1.250 YTL
5 E 1.050 YTL
6 K 750 YTL
7 E 700 YTL
8 K 650 YTL

Arkadaşlar soru şu; Erkeklerin (E) maaşlarınınn toplamı nedir. Bunu veren formülü bi bulamadım.yardım ederseniz çok sevinirim.

Tam olarak Yaş Hesabı (formül ile)

Yaş hesabı konusunda kodlar yada başkaca cevaplar yazılmış ancak tam olarak ekteki örnekte yaş kısmına yazılmış kişilerin yaşları hesaplanırken yılı baz alarak hesap yapmakta, ben günü gelmiş ise yaşına girsin istiyorum, acaba ekteki dosyadaki yaşın hesaplanmasındaki kullanılan formulü düzeltebilirmisiniz. Ben bir türlü düzeltemedim. (openoffice belgesini ekliyemedim oyüzden office 2003den ekledim, umarım doğru formül openoffice de sıkıntı çıkarmaz.) Şimdiden çok sağolun.

Ekli dosyalar

Selam
A B
1 E 1.650 YTL
2 E 1.400 YTL
3 K 850 YTL
4 E 1.250 YTL
5 E 1.050 YTL
6 K 750 YTL
7 E 700 YTL
8 K 650 YTL

Arkadaşlar soru şu; Erkeklerin (E) maaşlarınınn toplamı nedir. Bunu veren formülü bi bulamadım.yardım ederseniz çok sevinirim.

bunu dener misin ?
=TOPLA.ÇARPIM((A1:A8=E)*(B1:B8))

Yaş hesabı konusunda kodlar yada başkaca cevaplar yazılmış ancak tam olarak ekteki örnekte yaş kısmına yazılmış kişilerin yaşları hesaplanırken yılı baz alarak hesap yapmakta, ben günü gelmiş ise yaşına girsin istiyorum, acaba ekteki dosyadaki yaşın hesaplanmasındaki kullanılan formulü düzeltebilirmisiniz. Ben bir türlü düzeltemedim. (openoffice belgesini ekliyemedim oyüzden office 2003den ekledim, umarım doğru formül openoffice de sıkıntı çıkarmaz.) Şimdiden çok sağolun.

Selam
Dosyanızın G6 Hücresine aşağıdaki fonksiyonu kopyalayıp aşağıya doğru çoğaltınız.
Kod:
=ETARİHLİ(E6;BUGÜN();"y")

Ergün bey ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim. vermiş olduğunuz formulü denedim ancak yeni eklediğim dosyada da görüldüğü üzere henüz yaşına basmamış kişiyi (yani ay ve gün'e bakmaksızın sadece yıl olarak) yaşına basmış gibi gösterdiğinden yanlış netice veriyor. yeniden ekte eklediğim dosyada bir formül var alternatif ancak o formülde bir hata var çözemedim, belki siz çözebilirsiniz yada daha basit bir formülü vardır.(inşallah:)

Ekli dosyalar

Ergün bey ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim. vermiş olduğunuz formulü denedim ancak yeni eklediğim dosyada da görüldüğü üzere henüz yaşına basmamış kişiyi (yani ay ve gün'e bakmaksızın sadece yıl olarak) yaşına basmış gibi gösterdiğinden yanlış netice veriyor. yeniden ekte eklediğim dosyada bir formül var alternatif ancak o formülde bir hata var çözemedim, belki siz çözebilirsiniz yada daha basit bir formülü vardır.(inşallah:)
Selam,

Sorunuz tam anlaşılmıyor.
eğer örnek dosyanızdaki "KAZIM ARICI" yanlış ise hepsi yanlış olması gerekiyor.

aynen diyorsunuz ki;
SORUN BU KİŞİNİN YARIN 21 YAŞINA BASMASI GEREKİRKEN 21 GÖSTERMESİ
Ancak bir önceki örnek sorunuzda kendiniz 21 diye bulmuşsunuz. Kontrol ediniz Öyle değil mi?

bu kişinin doğum tarihi: 04.03.1990
bugün 05.03.2011
formül doğru çalışıyor: ay aynı ay gün ise 1 gün geçmiş demekki yaşını doldurmuş.

bu yanlışsa yukarıdaki "MUSTAFA YERLİ" kesin yanlış oluyor. bence tekrar kontrol ediniz. Bir de aşağıdaki soruları cevaplarsanız kesin çözüm bulunur.

04.03.1990-03.03.2011= ? ne olacak?
04.03.1990-04.03.2011= ? ne olacak?
04.03.1990-05.03.2011= ? ne olacak?

lütfen yazıp yollayınız.

dediğiniz gibi doğru işliyormuş formül, bugün fazla çalıştım ondan kafam biraz karıştı sanırım, şuan tek sorun kaldı, oda bu formülün openofficede #AD? hatası veriyor olması. bunun bir çözümü varmı acaba? ekte eklidir son olarak bunu düzeltebilirsek bana çok büyük yardımınız dokunmuş olucak. çalıştığım yerde openoffice kullanmak zorundayım.

Ekli dosyalar

dediğiniz gibi doğru işliyormuş formül, bugün fazla çalıştım ondan kafam biraz karıştı sanırım, şuan tek sorun kaldı, oda bu formülün openofficede #AD? hatası veriyor olması. bunun bir çözümü varmı acaba? ekte eklidir son olarak bunu düzeltebilirsek bana çok büyük yardımınız dokunmuş olucak. çalıştığım yerde openoffice kullanmak zorundayım.

Selam,
son soruma cevap alamadım. verdiğim
Kod:
=ETARİHLİ(E6;BUGÜN();"y")
koduna göre;
04.03.1990-03.03.2011= 20
04.03.1990-04.03.2011= 21
04.03.1990-05.03.2011= 21
olarak hesaplayacaktır.

eğer kırmızı alandaki gibi durumlarda yani günler aynı olduğu durumlarda 20 görünmesini istiyorsanız tüm formülleri aşağıdaki gibi uygulayınız.
Kod:
=ETARİHLİ(E6;BUGÜN()[COLOR="red"]-1[/COLOR];"y")
openoffice hiç kullanmadım. gönderdiğiniz dosyayı da açamadım.
ETARİHLİ fonksiyonu Gizli bir fonksiyondur. LOTUS'tam kalma olduğunu duydum. belki bundan çalışmıyordur. Bu fonksiyon çok değerli bir fonksiyon. farklı farklı hesaplamalarda yapıyor. Tam sonuç bulmanızı sağlıyor. sizin bir önceki verdiğiniz formüller yıllar bazen 365-366 gün , aylar 28-29-30-31 gün olduğundan doğru çalışmayıp eksik fazla gün hesaplayacaktır. size de sanıyorum tam gün hesaplayan lazım. farklı formüller deneyeyim. belki doğru sonuç verir.

yukardaki aynı güne denk gelenler konusunda bir sıkıntı yok, tam istediğim gibi ancak openoffice in zaman ile ilgili formül listesine baktım etarihli adında bir işlevi yok, dediğiniz gibi bu sürüme eklenmemiş sanırım. bir başka alternatif;
A1 hücresinde doğum tarihi olduğunu farzedersek, ve her 4 yılda bir 366 gün olduğundan ortalama 365,25 bir yılda hesabından yola çıkarak
=YUVARLA((BUGÜN()-A1)/365.25) gibi bir formül elde oluyor ancak bu formülde yaşını alması için 3 aylık daha süresi olan kişiyi yaşına girmiş gösteriyor. acaba hassasiyeti daha fazlamı artırmak lasım, ne yapcamı bilemedim.

yukardaki aynı güne denk gelenler konusunda bir sıkıntı yok, tam istediğim gibi ancak openoffice in zaman ile ilgili formül listesine baktım etarihli adında bir işlevi yok, dediğiniz gibi bu sürüme eklenmemiş sanırım. bir başka alternatif;
A1 hücresinde doğum tarihi olduğunu farzedersek, ve her 4 yılda bir 366 gün olduğundan ortalama 365,25 bir yılda hesabından yola çıkarak
=YUVARLA((BUGÜN()-A1)/365.25) gibi bir formül elde oluyor ancak bu formülde yaşını alması için 3 aylık daha süresi olan kişiyi yaşına girmiş gösteriyor. acaba hassasiyeti daha fazlamı artırmak lasım, ne yapcamı bilemedim.

Selam,

aşağıdaki formülü deneyiniz. Ben size olası verilerinize göre tüm ihtimalleri denedim. ETARİHLİ ile birebir aynı çalışıyor.
Kod:
=EĞER(((YIL(BUGÜN())-YIL($E6))*365)+((YIL(BUGÜN())-YIL($E6))*0,25)>(BUGÜN()-$E6);(YIL(BUGÜN())-YIL($E6)-1);(YIL(BUGÜN())-YIL($E6)))

bukezde #DEĞER! hatası verdi onun sebebide ekteki resimde gönderdiğim gibi YIL($E6) koduna karşılık bir değer bulamaması sanırım:(

Ekli dosyalar

• YAŞHATA.jpg
    YAŞHATA.jpg
    96.7 KB · Görüntüleme: 8
çok pardonya ben bugün çok dikkatsizim doğru sütunu belirtmemişim. ellerinize sağlık çok faydası olucak bana. sizi de yordum. tekrar tekrar teşekkür ederim.

çok pardonya ben bugün çok dikkatsizim doğru sütunu belirtmemişim. ellerinize sağlık çok faydası olucak bana. sizi de yordum. tekrar tekrar teşekkür ederim.

Selam,
Ben teşekkür ederim. Çözüm bulmanıza sevindim.
madem dalgın olduğunuzu zannediyorsunuz. ETARİHLİ'yi tekrar dener misiniz?Belli olur belki oda çalışır?:)

Selam,

aşağıdaki formülü deneyiniz. Ben size olası verilerinize göre tüm ihtimalleri denedim. ETARİHLİ ile birebir aynı çalışıyor.
Kod:
=EĞER(((YIL(BUGÜN())-YIL($E6))*365)+((YIL(BUGÜN())-YIL($E6))*0,25)>(BUGÜN()-$E6);(YIL(BUGÜN())-YIL($E6)-1);(YIL(BUGÜN())-YIL($E6)))

Bu formülü kullandım. Yıl bazında yaşımı doğru buluyor ama gün, ay yıl şeklinde düzenlediğimde gün bölümünü yanlış çıkarmakta. Yani bugünün günü doğum tarihinin gününden küçük olursa sonuçtaki gün - (eksi) olarak çıkıyor.
Bu kısmı düzeltilebilirse çok kullanışlı olur.
Saygılarımla...

Bu formülü kullandım. Yıl bazında yaşımı doğru buluyor ama gün, ay yıl şeklinde düzenlediğimde gün bölümünü yanlış çıkarmakta. Yani bugünün günü doğum tarihinin gününden küçük olursa sonuçtaki gün - (eksi) olarak çıkıyor.
Bu kısmı düzeltilebilirse çok kullanışlı olur.
Saygılarımla...

Neyin yanlış olduğunu ve ne istediğini örnek bir dosya ile sorarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar.

Geri