• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formülü düşey kaydırarak kopyalamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xagox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi akşamlar
Ek'li dosyada örneğini verdiğim sorunum hakkında çözüm önerilerinize ihtiyacım var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sayfa 1 de özet tablom var gider kategorileri alt alta sıralı , sayda 2 de de aynı gider kategorilerinin başlıkları yatay olarak sıralanmış hali var.

sayfa1 e c2 hücresine =TOPLA(Sayfa2!B2:B9) formülünü yazıyorum sağa doğru çekip kopyaladığımda =TOPLA(Sayfa2!C2:C9) olarak değişiyor

benim istediğim ise aşağı doğru sürüklediğimde aynı sonucu almak yani aşağı sürüklediğimde formül =TOPLA(Sayfa2!B3:B10) yerine yukardaki gibi =TOPLA(Sayfa2!C2:C9) olarak değişsin yardımcı olacak hocalarıma tekrar teşekkürler.

Ekli dosyalar

İyi akşamlar
Ek'li dosyada örneğini verdiğim sorunum hakkında çözüm önerilerinize ihtiyacım var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sayfa 1 de özet tablom var gider kategorileri alt alta sıralı , sayda 2 de de aynı gider kategorilerinin başlıkları yatay olarak sıralanmış hali var.

sayfa1 e c2 hücresine =TOPLA(Sayfa2!B2:B9) formülünü yazıyorum sağa doğru çekip kopyaladığımda =TOPLA(Sayfa2!C2:C9) olarak değişiyor

benim istediğim ise aşağı doğru sürüklediğimde aynı sonucu almak yani aşağı sürüklediğimde formül =TOPLA(Sayfa2!B3:B10) yerine yukardaki gibi =TOPLA(Sayfa2!C2:C9) olarak değişsin yardımcı olacak hocalarıma tekrar teşekkürler.

Merhaba
C2 hücresine
Kod:
=EĞER($B2="";"";TOPLA(DOLAYLI("Sayfa2!"&YERİNEKOY(ADRES(1;KAÇINCI($B2;
Sayfa2!$B$1:$H$1;0)+1;4);1;"")&2&":"&YERİNEKOY(ADRES(1;KAÇINCI($B2;
Sayfa2!$B$1:$H$1;0)+1;4);1;"")&"10")))
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekin.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın asi_kral_1967

yardımınız ve sorunumu çözdüğünüz için çok teşekkür ederim ellerinize emeğinize sağlık allah sizden razı olsun...

formülü düşey kaydırarak kopyalamak
Merhaba,

Alternatif olsun.

=TOPLA(Sayfa2!B2:B9) yerine;

Kod:
=TOPLA(KAYDIR([COLOR=darkgreen][B]Sayfa2!$B[/B][/COLOR]$[B][COLOR=blue]2[/COLOR][/B];;SATIRSAY(C$2:C2)-1;[B][COLOR=red]9[/COLOR][/B]-[COLOR=blue][B]2[/B][/COLOR]+1))
Yazın ve alt hücrelere kopyalayın.

Anlaşılır olması için bağlantıları aynı renkte işaretledim.

Sayın Ömer

Emek ve zaman harcayıp yardımcı olduğunuz için size de teşekkür ederim allah sizden de razı olsun sizin yazdığınız çözüm de işe yaradı

sağolun...

Geri