• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formüller değişmeden kopyalama(acil)

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Arkadaşlar bir excel kitabından belli büyüklükteki bir kısmı kopyalayıp hiçbirşeyi değişmeden başka excel kitaplarına kopyalamak istiyorum.ama kopyalayınca formüller değişiyor(veriyi kopyaladığımın kitapın adı formüle otomatik başvuru olarak yazılıyor)
ekte iki resim mevcut birincide kopyalamak istediğim kısım ve bir hücresinde yazan formül ikinci kitapta ise kopyalanıp yapıştırılınca formülün nasıl değiştiği görünüyo.ben hiçbir şeyi değişmeden kopyalamak istiyorum bunun bi yolu var mı acaba?(yaklaşık 300 farklı kitaba yapıştıracağım için tek tek silmek istemiyorum)
1.jpg
2.jpg

Selamlar,

Kopyalamak istediğiniz sayfaya gelip sağtuş/özel yapıştır/değerleri diyip sadece değerleri yapıştırabilirsiniz.

yapıyorum ama hem biçimlendirmeler gidiyo hem formüller.bunların sabit kalmasını nasıl sağlayabiliriz?

Değerler ile sadece değerleri görürsünüz,

Değerler değilde formülleri tıklayın.

İşte üstadım bunları denedim ama formülleri ilk kopyalandığı kitaba başvuru yazarak kopyalıyor.resimlerde dikkat etmişsinizdir.ben resim 1 deki ilk haliyle kopyalamasını istiyorum.ama kopyalayınca resim 2 deki gibi oluyo formüller.

ya bunu söylerken gerçekten utanıyorum ama şirket dosyası maalesef koyamıyorum.ama ss aldım ve ekledim.onlar bir fikir vermez mi acaba hocam?

Merhaba,

Tablo içeriklerini boşaltıp, örnek veriler ekleyerek ekleyebilirsiniz.
Temsili birkaç veri ve sayfa olması yeterli örnek dosya için.

Selamlar,

Ana dosyada bir veri yok onun için olabilirimi ?
Sıfır görünmesi.

Selamlar,

Dosyanıza veri girmediğinizden kaynaklanıyo.
Ben girdim anında diğer dosyada çıkıyo.

Ekli dosyalar

hocam bakın ikinci kitaba kopyaladığınızda verileri birinci kitaptan alıp güncelleştiriyor.ben verileri 1 kitap nasıl kendi sayfalarından alıyorsa ikinci kitabında kendi sayfalarından alamasını istiyorum.tablonun kopyalandığı kitapla bağlantı oluşmasını istemiyorum.

hocam bakın ikinci kitaba kopyaladığınızda verileri birinci kitaptan alıp güncelleştiriyor.ben verileri 1 kitap nasıl kendi sayfalarından alıyorsa ikinci kitabında kendi sayfalarından alamasını istiyorum.tablonun kopyalandığı kitapla bağlantı oluşmasını istemiyorum.

Merhaba;

Bu şekilde yapılan işlemlerde sayfayı taşısanız formül yapıştırsanız veya farklı bir işlem yapsanız dahi bağlantı oluşacaktır (en azından ben bu şekilde biliyorum). Bunu gidermenin en kısa yolu her iki kitapta açık olursa
Kod:
Ctrl+H
tuşlarına basıp (örneğin kitap1 den kitap2 ye verilerinizi taşıyorsanız ) aranan değere
Kod:
[1.xls]
yeni değere hiçbirşey yazmadan tümünü değiştir demeniz gerekir.

Selamlar,

Sayın Usubaykan çözümü güzel olur,

Ben şu şekilde yaptım 1 dosya içerisindeki bir tane formülü seçip o şekilde yapıştır diyin

Geri