Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Toplam suç sayısından Mahallelerinizdeki çıkarmanız yeterli olacaktır.
ilk sıradaki Cinsel Saldırı için V2 formülünüz. =EĞERSAY(DEFTER!$K$2:$K$4059;$J2)-TOPLA(K2:U2)
Ancak şöyle bir durum var. bilginiz olsun
DEFTER sayfanızda manuel olarak saydığımda Hacı Mah. de Kasten öldürme 15 tane varken sizin formülde 30 tane gözüküyor.
Sayın verdiğiniz formülü uyguladım. - (Eksi) değerlere ulaştım. Vermiş Olduğunuz formülü şu şekilde değiştirdim.
Girmiş olduğum formül; =EĞERSAY(DEFTER!$K$2:$K$4059;$J2&"*")-TOPLA(K2:U2) Teşekkür ederim.
Sayın @kulomer46 bey verdiğiniz formülü uyguladım. Sonuçlar güzel bir şekilde çıktı.
Sayın @ÖmerFaruk bey ve Sayın @kulomer46 bey ihtiyaca cevap verdi. Emeğinize sağlık.
Sayın @hamitcanpivot tablo ile yapmaya çalıştım. Ama pivot tabloda adresten mahalle nasıl saydırılabilir, Suç isimleri 1,2,3,4,5 ... gibi çok olabiliyor. Ben sadece baş tarafındaki 1. suçu almasını diğerlerini sarfınazar etmesini istiyorum. Ayrıca Mahalle ismini de adresten alıyor. Mah. dan itibaren sonra gelen adresi sarfınazar ediyor. Şu haliyle formül iyi gibi.
Sayın @ÖmerFaruk bey suç isimlerinin sadece ilk başta olanı saysın yeter içerisinde geçen diğerlerini saymasını istemiyorum.
Kontrol ettim doğrudur. 30 sayıyor şöyle ki; KASTEN ÖLDÜRME ile KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSÜ Mükerrer sayıyor.
Defter sayfasında KASTEN ÖLDÜRME olaylarını bulup bir boşluk bırakıyorum. Tablo da da aynısını yapıyorum. Sorun çözülüyor.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.