• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül sonucu negatif olursa hata uyarısı versin +1

Excel Vers. ve Dili
XP TR
Selamlar

Benim istediğim formül;

A1 = B1-C1

ve bu formül sonucunda sonuç negatif çıkacak olursa (C1 > B1 durumunda) Excel buna bir şekilde izin vermesin istiyorum. Veri doğrulamada ki gibi bir şeyler olsun istiyorum.

İkinci sorum ise;

Bir hücreye onay kutusu koyduk diyelim. Bu onay kutusunu da yanındaki hücreyle ilişkilendirdik. Yani A1 deki onay kutusuna tıklayınca B1 hücresi "doğru" oluyor. Bu satırları toplu halde kopyaladığımızda kopyalanan herhangi bir onay kutusuna tıkladığımda sadece B1 hücresi "doğru" oluyor. Benim istediğim ise A2 de ki tıklanınca B2,A3 deki tıklanınca da B3 "doğru" olsun istiyorum

Dosya ektedir.

İlgilenenlere çok teşekkürler,saygılar

Ekli dosyalar

1. Çözüm;
Çalışma prensibi güzel fakat bu kod sadece 1 satır için geçerli. Bana A1:A500 arası olan bir kod lazım

2. Çözüm;
Her bir onay kutusunu ayrı ayrı hedefini belirtmemiz gerekiyor hala. Benim istediğim Onay kutusunun bulunduğu hücre aşağı doğru kopyalanınca (hücrenin sağ alt köşesinden tutarak) yeni kopyalanan onay kutusu karşısındaki hücreyi etkilesin istiyorum.

Son düzenleme:
ilgili bolgeye d2e =EĞER((B2-C2)<0;"negatif stok olamaz dikkat ediniz ";B2-C2)
formulunu kopyalayınız formulu asagıya kadar cekiniz (kopyalayınız)

Cevabınız için teşekkürler ancak herhangi bir uyarı çıkmıyor ekranda. Bana şöyle ekranda yeni bir kutucuk açtıracak bir kod lazım

faklı bir yaklaşım

umarım işinizi görür

Ekli dosyalar

Merhaba,
Aynı formülle ilgili küçük bir sorum olacaktı. Bu formülü aynı kolonda çoğaltabiliyormuyuz? Yani stoğum +1 iken "Fazla Stok" -1 iken "Negatif Stok" uyarısı aldırabilirmiyiz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ben beceremedim sanırım aşağıdaki gibi uyguladım ama olmadı.
=IF(E5>=5;"Fazla Stok!";(IF(E5<-5;"Kritik Stok!")))

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Aynı formülle ilgili küçük bir sorum olacaktı. Bu formülü aynı kolonda çoğaltabiliyormuyuz? Yani stoğum +1 iken "Fazla Stok" -1 iken "Negatif Stok" uyarısı aldırabilirmiyiz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ben beceremedim sanırım aşağıdaki gibi uyguladım ama olmadı.
=IF(E5>=5;"Fazla Stok!";(IF(E5<-5;"Kritik Stok!")))

Şimdiden teşekkürler.

:cool:
Kod:
[COLOR="Red"][B]=IF(E5>=[COLOR="Blue"]1[/COLOR];"Fazla Stok!";IF(E5<[COLOR="Blue"]-1[/COLOR];"Kritik Stok!"))[/B][/COLOR]

şunu deneyin.:cool:
=EĞER(E5>=1;"Fazla Stok!";EĞER(E5<-5;"Kritik Stok!";E5))

Geri