• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül hesaplaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
değerli uzman arkadaşlarım sizden aldığım kıymetli bilgiler ile güzel bir çalışma hazırladım bu konuda bana vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ederim.arkadaşlar benim bir sorum olacak. diyelimki bir PC de farklı zamanlarda onlarca excel dosyası çalışıyor belli bir ismi olan dosyayı açtığımda (dosya adı sezginler inşaat.xls) ARAÇLAR-SEÇENEKLER-HESAPLAMA segmesindeki hesaplama olayı el ile konumuna gelecek diğer isimde açılan dosyalar ve açılan her bir yeni kitap içindeki hesaplama olayı otomatik konumuna gelecek bunu nasıl yapabilirim acaba. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

değerli uzman arkadaşlarım sizden aldığım kıymetli bilgiler ile güzel bir çalışma hazırladım bu konuda bana vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ederim.arkadaşlar benim bir sorum olacak. diyelimki bir PC de farklı zamanlarda onlarca excel dosyası çalışıyor belli bir ismi olan dosyayı açtığımda (dosya adı sezginler inşaat.xls) ARAÇLAR-SEÇENEKLER-HESAPLAMA segmesindeki hesaplama olayı el ile konumuna gelecek diğer isimde açılan dosyalar ve açılan her bir yeni kitap içindeki hesaplama olayı otomatik konumuna gelecek bunu nasıl yapabilirim acaba. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

merhaba
Syn : pylor öncelikle bir şey soracağım aynı pc'den 3 tane farklı giriş yapılıyor bu üyelikler size mi ait size ait ise lütfen bunu tek'e düşürünüz diğelerini kullanmayınız bu durum form kurallarına aykırı olur aynı kişinin 2 veya daha fazla üyelik alması.

sorunuzun yanıtına gelince
kitabınızın Thisworkbook bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Workbook_Activate()
Application.Calculation = xlManual
End Sub
Private Sub Workbook_Deactivate()
Application.Calculation = xlAutomatic
End Sub
bu kodu
yada boş bir module
Kod:
Option Explicit
Sub auto_open()
Application.Calculation = xlManual
End Sub
Sub auto_close()
Application.Calculation = xlAutomatic
End Sub
bu kod'u kopyalayın ve kitabı kaydedip kapatın

sayın ihsan tank öncelikle vermiş olduğunuz cevaptan dolayı teşekkür ederim işime yaradı.
Bilgi Silinmiştir ( İhsan Tank )

ihsan bey anlayışınızdan dolayı teşekkür ederim

Geri