• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Form ile veri girişi yapılabilirmi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
sayın hocalarım ve konuya vakıf olan bütün arkadaşlarım örnek dosyada da göreceğiniz üzre bir gıda deposunun giriş sayfasına tarih (birleştirilmiş hücre) ve malzeme adı baz alınarak malzemenin kimden geldiği ne kadar geldiği hangi evrekla geldiği ve evrak nosu gibi bölümler var bu girişleri pratik hale getirmek amacı ile bir form düzenlenerek formda seçilen veya yazılan tarihte ve malzemenin ilgili hücrelerine ilgili yerlerin kayıtları yapılabilir mi, yardımlarınızdan ve değerli fikirlerinizden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba,

Evet yapılabilir. Fakat formunuzu kendiniz hazırlamalısınız. Bunun için "Uygulamalı excel eğitimi" başlığını inceleyebilirsiniz.

hemen bir form tasarlamaya başlıyorum ve yönlendirdiğiniz konuya da bakacağım umarım başara bilirim ....

Örnekler o kadar çok ki Sayın Zodiak ...

Örnek dosyanıza baktım, size bir sorum olacak.

Bu şekilde her malzeme için satır açıp, her gün için sabit başlıkları tekrar tekrar yazmak yerine,
Tarih - Malzeme - Belge Cinsi - Belge No - Miktar olarak sütun başlıklarınız olsa
ve "veri doğrulama" ile girilebilecek değerleri kontrol de edebilseniz daha iyi olmaz mı ?

Sonra bu tablodaki verileri kullanarak istediğiniz raporlamayı, özet tabloyu vb. yapabilirsiniz.

Örnek dosya gönderiyorum. Malzeme Adı ve Belge Cinsi sütunlarında veri doğrulama var,
veriler "Data" çalışma sayfasına.

Ekli dosyalar

tasarım olarak bir form ekte umarım bir fikir verir

hala denemeye devam yılmak yok yola devam

Ekli dosyalar

hala yardım beklemekteyim işin mantığını anlamaya çalışıyorum bu arda :)

ne yalan söyleyeyim uğraşacak zaman bulamadım benim için bayağı zaman istiyor sanırım bu işi kolay yoldan anlatacak veya bir örnek vercek kimse varımı minnettar olurum saygılarımla

konu hala güncel

sayın hocalarım verdiği linkleri inceledim ancak benim istediğim gibi bir örnek bulamadım yani anlayacağınız iki sabit e bağlı kesişen hücrelere veri girşi yapılıyormu bilmiyorum

belki tam anlatamadım ama örneğe bakarsanız sanırım anlarsınız ne demek istediğimi

burada yapmak istediğim tarih ve malzeme adını user formda ben seçeceğim ve bu seçime dayalı miktar tedarikçi belge cinsi belge no gibi alanları doldurup kaydet dediğimde bu seçime ait hücrelere veri girişi yapılacak ....

sanırım açıklayıcı olmuştur saygılarımla ...

Ekli dosyalar

Geri