• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

fonksiyonların görünmemesi

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba arkadaşlar aslında sorunum ile ilgili uygun bir başlık olmadı farkındayım. ekteki dosya üzerinde çalıştığım bir programa ait bir rapor sayfası. bu rapor sayfasında Sayfa2 deki değerler Sayfa1 üzerine yerleştirilmektedir. Değerler yerleştikçe C , G ve K sütunlarında sıralama yer almaktır. bunuda eğer fonksiyonu ile yaptım (=EĞER(D8="";"";ALTTOPLAM(3;$D8:D$8))) Buraya kadar herşey normal...
Sorun şu Sayfa2 den sayfa1 veri aktarıldığında C, K, ve G sütunlarında eğer formülü yardımıyla sıralama yansırken veri aktarılmıyorsa sıralamanın olmaması gerekiyor ama ilgili hücrelerde formül olduğu için sanki veri varmış gibi davranarak sıralama yapmaya devam ediyor.
ek teki dosyada da görüleceği gibi normalde K50,K51...... hücrelerinde sıralamanın devam etmemesi gerkiyordu. Böyle bir durumda sıralamanın devam etmemesi için ne yapılması gerekiyor? Biraz uzun oldu ama umarım izah edebilmişimdir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

"K50,K51...... hücrelerinde sıralamanın devam etmemesi gerkiyordu."

demişsiniz de nedenini açıklamamışsınız. Hücre adreslerini yanlış vermiş olabilirmisiniz. Kontrol edip neden etmemesi gereğini detaylı açıklarmısınız.

hayır onu örnek olsun diye söyledim çünkü ekteki dosyayı incelerseniz "K50,K51...... " hücrelerinin hemen yanındaki hücrelerde sayfa2 den gelen bir değer yok şu anda ...

Dosyayı incelediğim için bunu yazmıştım. K50 ve K51 in yanında diğer sayfadan gelen veri var. Açıklamalarınız ile dosya içeriği birbiriyle aynı olacak şekilde yeniden sorunuzu açıklarmısınız.

şimdi örneğin K50 hücresinin hemen yanındaki L50 hücresine bakın orada sayfa2 den gelen bir veri yok sadece sayfa2 den veri gelsin diye bir formül var yani =Sayfa2!D143 formlü. Sayfa2 den gelen bir veri olmadığı halde sırf bu formül olduğu için K50 de ki EĞER fonksiyonu çalışıyor ve K50 de ilgili sırasal değeri yansıtıyor.

Maalesef açıklamalarınızı anlamıyorum.

Formül yok diyorsunuz.

=Sayfa2!D143

formülü var.

Veri yok diyorsunuz. 07.07.2011 verisi var.

Siz sanırım olmadığını varsayalımdan gidiyorsunuz. Öyle mi?

L8 için,

=EĞER(Sayfa2!D101="";"";Sayfa2!D101)

İstediğiniz bu mu?

.

evettttttttt işte bu çok teşekkür ederim çok sağolunnnnnnn :)

Geri