• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

filter işleminde shift veya ctrl kullanmak???

Excel Vers. ve Dili
2010, eng
Arkadaşlar merhaba,
Ben sorumu çook basitleştirerek sormak istiyorum, ekteki dosyadaki gibi bir filtre seçeneğim var, ben "hızlıca" bell bir aralığı seçmek istyorum, üzerinde çalıştıım dosya çok farklı ama sorum bu;
bu rakamları seçerken shift veya ctrl kullanabilir miyim??
örneğin, 25-100 arasını hızlıca nasıl seçebilirim? (25 i seç, shift basılı iken 100 ü seç, olmuyor böyle :))

Ekli dosyalar

Cevap verebilecek yok mu? Ben basit bir çözümü olur diye düşünüyordum..

Merhaba,

Listenin tamamına filitre uygulamak zorunda değilsiniz. Belli bir satır veya sütun aralığına uygulayabilirsiniz.

Shift veya Ctrl ile çoklu ardışık olmayan bir aralığına uygulamak istediğinizde excel bunun olamayacağını bildirecektir zaten...

Sorunuzu biraz daha açarsanız belki alternatif bir çözüm üretilebilir.

aslına bakarsanız, asıl excel dosyam çok daha farklı, son 5 yıla ait günlük satış datası var, ürün ve müşteri detayı var, adet ve TL detayı var her satışın... pivot table ile çok verimli kullanıyor(d)um...
ANCAK, şimdi istediğim şu, son beş senenin 10 haziran tarihi itibari ile kıyaslamasını yapmak istiyorum!!!?? eminim mümkündür, acaba nasıl??
Aylık, bazda kıyaslama yapabiliyorum, ama GÜNLÜK kıyaslama yapamıyorum,
Yardım ederseniz memnun olurum

Selamlar,

Makro ile datanızdan istediğiniz tarihleri rahatlıkla listeleyebilirsiniz.

Dosyanızın küçük bir örneğini eklerseni yardımcı olabiliriz. Tabi ki görmek istediğiniz sonucuda dosyanıza eklemeyi unutmayın.

Örnek dosyam ekte, yardımlarınızı bekliyorum
pivot table ile bir çözüm olursa memnun olurum, zira bir çok farklı analiz için pivot table kullanıyorum.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Kırmızı sekme renkli sayfanızın K1 ve L1 hücrelerine tarih girilecek şekilde ayarladım. Yine aynı sayfanın J sütununu yardımcı sütun olarak kullandım. İstediğiniz tarih aralığında olan verilere formül uygulayarak DOĞRU ibaresini yazdırdım. "Sayfa1" isimli sayfada yeni özet tablonuzu oluşturdum. Sizde tarih aralığını değiştirip özet tabloyu yenileyerek denemeler yapınız.

Uygulanmış örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

maalesef istediğim gibi olmamış, zira sizin yaptığınızda sadece son yıla ait veriler filtreleniyor. ben tüm yılların (2011, 2010, 2009) sadece 1 Ocak -17 Nisan arasını görmek istiyorum.
Dosyada bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Selamlar,

J5 hücresindeki formülü aşağıdaki şekilde değiştirip alt hücrelere sürükleyiniz. Sonra özet tabloyu yenileyiniz.

Kod:
=VE(E5>=TARİH(YIL(E5);AY($K$1);GÜN($K$1));E5<=TARİH(YIL(E5);AY($L$1);GÜN($L$1)))

Ekli dosyalar

İŞTE BU, derken çoook ufak bir detay aklıma geldi, kontrol ettim...tek bir hata var, malesef:)
özet dosyasında yok ama, gerçek veriler 2005 yılından bu yana...
sorun ise şu; 29/02/2008 :)
son tarih olarak bunu girince, veri alamıyorum

Selamlar,

Sanırım bu tarihi girince tarih aralığındaki tüm yılların Şubat ayları toplamını görmek istiyorsunuz. Bu şekilde formülle oluşturduğumuz tarihte tüm yıllarda Şubat 29 çekmediği için Mart ayı devreye giriyor ve sonuç hatalı oluyor.

J5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz. Formülü alt hücrelere sürükleyin.

Kod:
=VE(E5>=EĞER(AY($K$1)<>AY(TARİH(YIL(E5);AY($K$1);GÜN($K$1)));TARİH(YIL(E5);AY($K$1);GÜN($K$1)-1);TARİH(YIL(E5);AY($K$1);GÜN($K$1)));E5<=EĞER(AY($L$1)<>AY(TARİH(YIL(E5);AY($L$1);GÜN($L$1)));TARİH(YIL(E5);AY($L$1);GÜN($L$1)-1);TARİH(YIL(E5);AY($L$1);GÜN($L$1))))

TAMAMDIR :)
biraz eksikleri var ama, sonuç olarak isteğim rakamlar çıkıyor...ilk tarih olarak database'in ilk tarihini gg.aa.yyyy (01.01.2005) olarak giriyorum...son tarih olarak ise gg.aa.2008 giriyorum, hep 2008 yılı...oysaki database bugün itibari ile..hep 2008 giriyorum çünkü;
28.02.2011 olarak girdiğimde, 2008 yılını eksik gösteriyor, 2008 yılında 28.02 olduğu için...
ben de son tarih olarak 29.02.2008 giriyorum, böylece hem şubat 2008 yılının tüm verilerini görüyorum, hem de 2008 yılından sonrasını da gösteriyor...excel dosyasına uygun hale format olarak biraz değişiklik yapıp formülü uygularım tekrar.
merak ettiğim için soruyorum, yazdığınız formülün mantığı nedir??
TEŞEKÜRLER...

Selamlar,

Formül K1 ve L1 hücrelerine yazdığınız tarihlerin gün ve ayını alıp yılıda E sütunundaki tarihten alarak E sütunundaki tarihin bu iki hücredeki tarih arasında olup olmadığını kontrol ediyor.

ÇOK teşekkürler, sorum çözülmüştür...

Geri