• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fazla Mesai hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gemre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba,
Ben bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Ekte göndermiş olduğum dosyada şöyle bir işlem gerçekleşecek:
Pazar hariç diğer tüm günlerin sabah başlangıç saatleri 08:30.Cumartesi Ve Pazar günleri hariç her günün mesai bitiş saati ise 18:30. Servise gönderdiğimiz personelin giriş çıkış saatlerine göre fazla mesaisini, normal mesaisini ve toplam mesaisini bulmak istiyorum. Cumartesi mesai bitiş saati:16:00 Pazar günü yapılan tüm çalışmayı fazla mesaiye atacak.( Bu arada çıkış saati dönüş saatinden küçük olamaz.)Personel listeden seçildiğinde ve Giriş-Çıkış saatleri yazıldığında otomattik olarak hesaplasın istiyorum. Bunu excel dosyası üzerinde gerçekleştirdim.Ancak VBA ile bunu nasıl formülize ederim?

Tekrar Merhaba,
Forumda paylaşımın oldukça yüksek olduğunun farkındayım. Buradan öğrendiğim bilgiler sayesinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden herkese teşekkür etmek isterim.
Ancak soruma hiç cevap gelmeyince biraz alındım. Bir yerlerde hata mı yaptım acaba?
Eminim bu problemimi çözecek üstadlar vardır....

Tekrar Merhaba,
Forumda paylaşımın oldukça yüksek olduğunun farkındayım. Buradan öğrendiğim bilgiler sayesinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden herkese teşekkür etmek isterim.
Ancak soruma hiç cevap gelmeyince biraz alındım. Bir yerlerde hata mı yaptım acaba?
Eminim bu problemimi çözecek üstadlar vardır....

Herkese iyi çalışmalar,
Sn.gemre biraz alınganlık göstermiş cevap verilmediği için.Ben bu siteden öğrendiklerimle birşeyler hazırlamaya çalıştım.Ancak son noktada takıldım.Yardımcı olabilirseniz aramıza yeni katılmış olan arkadaşımızda bu bilgilerden faydalanır ve diğer arkadaşlarımızında işine yarayabilir diye düşünüyorum.

Sorum Şu :Aylık Bazda Rapor Sayfasında aylık olarak Toplam Mesaileri toplatmaya çalışıyorum."ocak"sayfasındaki Toplam Mesai'lerin 12 aylık toplamını linkle topladım.Ve kalan 11 ayıda bu şekilde yapmaya kalktığımda çok uzun süreceğinden acaba Topla.Çarpım formülü ile daha kolay bir şekilde kişiler bazında Toplam Mesai'leri raporlayabilirmiyim?Dosyayı inceleyebilirmisiniz.

Alınganlık değil

Öncelikle gönderdiğiniz cevabı inceliyorum. Bu cevap için gerçekten teşekkür ederim.
İnanın alınganlık göstermedim.Biraz şaka yollu bir serzenişti.Herkesin işi olduğunu ve her mesaja da cevap gelmeyeceğini biliyorum. Dediğim gibi buradan edindiğim bilgiler sayesinde teknik servis programı hazırlıyorum. Oldukça geniş kapsamlı ve pek çok ayrıntının da gözününde bulundurulduğu bir program olacak.Ancak tablo üzerinde yaptığım formülleri kodlarda uygulayamadığım ve işin aslı biraz da sürem kısıtlı olduğu için aceleci davranıyorum. Çünkü programı burada bitirdikten sonra firmada kanayan bir yara olan Teknik Servis Sorununu da çözmüş olacağız. Piyasada bulunan hiçbir program bizim isteklerimize cevap vermiyor.
Tekrar teşekkürler...

Sn.gemre,

Mesai saatlerinin hesaplanması ile ilgili istemiş olduğunuz dosyanızı bitirdim ve güncelledim.Ben başlarda birkaç örnekleme yaptım.Siz kişilerin isimlerini, mesai giriş ve çıkış saatlerini her aya girdiğinizde herşeyi otomatik hesaplayıp fazla mesaileri Aylık Bazda Rapor sayfasına atıyor.Umarım dosya işinize yarar.Kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum.

Teşekkür

Sayın İzzetk, zaman ayırıp uğraştığınız için çok teşekkürler. Ancak ben VBA ile nasıl yapabileceğimizi sormuştum. Çünkü bu modül Teknik servis programının içerisinde yer alacak. Ben excel sayfalarında benzer uygulamayı yapmıştım. Fakat kodlarla if...then...else gibi komutlara girince iş iyice çatallanıyor. Üstadlardan bu işin en pratik şekilde kodlarla nasıl yazılabileceği hakkında bilgi almak istemiştim.
Yine de zaman ayırdığınız ve ilgilendiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim....

Dosyayı yükleyemiyorum yardımcı olmanız mümkün mü güncelleme yapabilirmisiniz

Merhaba

BEN BU KONUYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPTIM AMA HENÜZ BİTİREMEDİM.ŞAYET Fzla personel yoksa işini görür diye düşünüyorummesaileri otomatik hesaplıyor.iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

teşekkürler uğraşlar için emeğe saygı :) umarım bir gün bende sizler gibi bişeyler yapabilirim

emeği geçen herkese teşekkürler..

Geri