• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Sayfalarda, Filtrelenmiş Tablolardaki Dataları ve Grafikleri Word'e Aktarma

Excel Vers. ve Dili
2013-Türkçe
Merhaba,

Elimde bir Excel belgesi var. Bu belgenin içinde birden çok sayfa bulunmakta. Bu sayfaların içinde tablolar ve grafikler bulunmakta. Tablolarda filtre kullanmak zorundayım. Bu filtrelenmiş tablolar ile bazı grafikler ve ihtiyacım olan dataları buluyorum.

Test Durum Raporu_Şablon_3.0.docx adındaki Word dosyasını incelerseniz elde etmeye çalıştığım çıktıyı görebilirsiniz. Buradaki tabloların ve grafiklerin hepsi Excel dosyasından Kopyala&Yapıştır yapılarak alınıyor.

Bunu bir makro ile otomatik oluşturmaya çalışıyorum. Forum sitelerinde bir modül buldum, kendime göre düzelttim fakat filtrelenmiş tablolarda Range'i ayarlayamıyorum, dolayısıyla kopyalama işlemini düzgün yapamıyorum. Bir de bulduğum kodlar sadece tek sayfalı Excel için geçerli gibi, dolayısıyla, birden çok sayfadan çekmeye çalıştığım bilgilerle oluşturmam gereken şablonu oluşturamıyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya boyutu büyük olduğu için siteye yükleyemedim. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://s6.dosya.tc/server7/mg6h1z/Test_Durum_Raporu_Sablon_3.0.zip.html

Örneğin B sütunundaki filtreden sonraki son dolu hücrenin satır numarasını aşağıdaki kodla bulabilirsiniz:

a = cells(rows.count,"B").end(3).row

Belki işinize yarar.

Merhaba,

Burada belirttiğim tüm durumları çözdüm.

Çözümü bu hafta içinde paylaşacağım

Geri