• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı listeleri karşılaştırarak veri çekmek.

Excel Vers. ve Dili
2003TR
arkadaşlar vergi dairesinde çalışıyorum. sizin için çok basit olacağından eminim. çömem gereken sonuç elimde iki farklı lste var. bunlar telefon numarası olan mükellefler ile vergi borrcunu ödemeyen mükellefler karşılaştırması yapılacak.
sütunlarda vergi kimlik no tc kimlik no isim soy isim takip no vs vs vs vs gidiyor diğer liste de ilk 2 sütun aynı. ancak tc ve vergi kimlik numaraları farklı. ben telefonu olmayanların vergi veya tc kimlik numaralarını telefonları olan mükellefler listesinden çekmek istiyorum. ve çıkan listeyi de başka bir sayfada toplayabilmek istiyorum. rica etsem bu konuda bilgisi olan yardımsı olabilir mi? eklentileri nedense açamıyorum. formül de verecek olursanız kafi şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba
Açıklamalarınız biraz karışık daha net açıklama yapar mısınız_?

şöyle söyliyim.
iki farklı listenin tek bir sütunundaki (örneğin ilk listenin a sütunu ile ikinci listenin a sütununu karşılaştırıp ) verilerden birbirlerine eş olanları başka bir sayfaya aktarmam gerekiyor. bunu yaparken de a sütunlarında eşleşen verilerin tüm satırlarını da alabilmem gerekiyor. (örneğin ilk listenin a17 ile ikinci listenin a1513 hücreleri eşleşmiş olsun. buradan a17+b17+...... yani a17 satırındaki tüm verinin oluşturulacak üçüncü bir listeye aktarılması lazım.oluşan liste de eşleşen numaraların oluşturduğu liste olacak) ilginiz için teşekkürler.

şöyle söyliyim.
iki farklı listenin tek bir sütunundaki (örneğin ilk listenin a sütunu ile ikinci listenin a sütununu karşılaştırıp ) verilerden birbirlerine eş olanları başka bir sayfaya aktarmam gerekiyor. bunu yaparken de a sütunlarında eşleşen verilerin tüm satırlarını da alabilmem gerekiyor. (örneğin ilk listenin a17 ile ikinci listenin a1513 hücreleri eşleşmiş olsun. buradan a17+b17+...... yani a17 satırındaki tüm verinin oluşturulacak üçüncü bir listeye aktarılması lazım.oluşan liste de eşleşen numaraların oluşturduğu liste olacak) ilginiz için teşekkürler.

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub karşılaştırmalı_aktarma_61()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, hamsi As Date
Dim bordo, mavi, asi
Set bordo = Sheets("Sayfa1")
Set mavi = Sheets("Sayfa2")
Set asi = Sheets("Sayfa3")
trabzonspor = MsgBox("Eşit Olan Vergi Numaralarını Çekiyorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
hamsi = Time
asi.Range("A2:F" & Rows.Count).ClearContents
kaplan = 2
For ts = 2 To bordo.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(mavi.Range("A:A"), bordo.Cells _
(ts, "A")) > 0 Then
bordo.Range("A" & ts & ":F" & ts).Copy Destination:=asi.Range("A" & kaplan)
kaplan = kaplan + 1
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Format(hamsi - Time, "hh:mm:ss") & vbLf _
& "Vergi Numaralarını Aktardım", , "Bitiş"
End Sub

teşekkür ederim. verdiğiniz kodlamayı excell de kullanmayı araştırıyorum umarım işe yarayacaktır. çok sağolun.

Geri