• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı iki hesaplama tek hücrede...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayktkl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010 Excel Türkçe
Arkadaşlar bir asıl alacak üzerinden vekalet ücreti hesaplatmak istiyorum

bu durumda asıl alacak hücresine ben asıl alacak tutarını yazdığımda vekalet ücreti hücresinde 1500 TL altı için 180 lira 1500 lira üzeri için asıl alacağın yüzde 12 sini hesaplamasını istiyorum

yani diyelim ki ben asıl alacağa 1499 yazdım direk bana vekalet ücreti hücresinde 180i getirmesi gerekiyor 1501 yazdığım zaman da asıl alacağa yazdığım tutarı yüzde 12 ile çarpıp getirmesi gerekiyor

nasıl bir formül yazmam lazım?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlar bir asıl alacak üzerinden vekalet ücreti hesaplatmak istiyorum

bu durumda asıl alacak hücresine ben asıl alacak tutarını yazdığımda vekalet ücreti hücresinde 1500 TL altı için 180 lira 1500 lira üzeri için asıl alacağın yüzde 12 sini hesaplamasını istiyorum

yani diyelim ki ben asıl alacağa 1499 yazdım direk bana vekalet ücreti hücresinde 180i getirmesi gerekiyor 1501 yazdığım zaman da asıl alacağa yazdığım tutarı yüzde 12 ile çarpıp getirmesi gerekiyor

nasıl bir formül yazmam lazım?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Merhaba
A1 hücresine Alacak ücretini yazdığınızı varsayarsak.
B1 hücresinde vekalet ücreti hesaplanacak ise
B1 hücresine
Kod:
=EĞER(A1="";"";EĞER(A1<1500;180;A1*12%))
Bu formülü yazın ve deneyin.

Teşekkürler ederim...

Bir de mesela A1 hücresindeki bir değeri bir başka hücrede görüntülemek için nasıl bir formül yazabiliriz?

Yani ben bu hesaplamaları bir şablona uygulamak istiyorum bu hesaplamaları o şablonun dışında bir yerde yaptım ancak mesela şablon dışındaki hücrede yazılı asıl alacağın aynı zamanda şablon içindeki asıl alacak hücresinde de güncellenmesini nasıl sağlayabilirim...

Henüz çok acemiyim sizin için çok basit sorular bunlar ancak öğrenmek gerek :)

Biraz akıl yürüterek buldum :)

=A1 demek yetiyormuş!

Teşekkürler ederim...

Bir de mesela A1 hücresindeki bir değeri bir başka hücrede görüntülemek için nasıl bir formül yazabiliriz?

Yani ben bu hesaplamaları bir şablona uygulamak istiyorum bu hesaplamaları o şablonun dışında bir yerde yaptım ancak mesela şablon dışındaki hücrede yazılı asıl alacağın aynı zamanda şablon içindeki asıl alacak hücresinde de güncellenmesini nasıl sağlayabilirim...

Henüz çok acemiyim sizin için çok basit sorular bunlar ancak öğrenmek gerek :)

Sorunuzun yanıtını kendiniz bulmuşsunuz.
Rica ederim
:keyif:

Peki aynı başlık altından sizi yoruyorum ancak mesela hesap yapılan hücrelerde TL USD EURO gibi para birimlerinin sabit olarak görünmesini nasıl sağlarız peki? yani formüle nasıl ekleriz?

Peki aynı başlık altından sizi yoruyorum ancak mesela hesap yapılan hücrelerde TL USD EURO gibi para birimlerinin sabit olarak görünmesini nasıl sağlarız peki? yani formüle nasıl ekleriz?

Merhaba
Bunlardan sadece birini yapacaksanız. Hücre Biçimlendirme - Para Birimi buradan seçerek yazdırabilirsiniz.
Bir hücrede 1 para birimi.

Peki tekrar bir soru atlamışım şimdi farkettim beni aşacak bir durum olduğu için bu sefer dosya ile destekleyip soru soracağım.

Eklediğim dosyada faiz hesaplamışım ama çok komik olmuş yani direk yüzde 12 ile çarpmışım FAİZ hücrelerinde direk ASIL ALACAĞIN yüzde 12 ile çarpılmış hali var ancak bu şekilde değilde vade tarihi ile hesap tarihine göre olması gerekiyor sanırım bu hesaplamanın

Bunun içinden nasıl çıkacağım peki? :frown:

Ekli dosyalar

28.12.2007 27
09.04.2009 20
12.06.2009 19
22.12.2009 16
30.12.2010 15

Yukarıdaki faiz oranlarına göre benim asıl alacak hücresine girdiğim tutarı vade tarihi ile hesaplama tarihi arasındaki vadeyi otomatik hesaplayıp faiz hücresinde bu tutarı göstermesi lazım

Ancak bunu gerçekten nasıl yapacağımı bilemedim!

28.12.2007 27
09.04.2009 20
12.06.2009 19
22.12.2009 16
30.12.2010 15

Yukarıdaki faiz oranlarına göre benim asıl alacak hücresine girdiğim tutarı vade tarihi ile hesaplama tarihi arasındaki vadeyi otomatik hesaplayıp faiz hücresinde bu tutarı göstermesi lazım

Ancak bunu gerçekten nasıl yapacağımı bilemedim!

Sorunuzun bu konu ile alakası yok lütfen yeni bir başlık açınız

Geri