• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Exelde hücre içindeki adresi toplu değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar size bir örnek exel gostereyim bu çalışmamda ordaki köprude örnek olduğu gibi ( görkem tarım ) yazıyor orda ki butun o köpruyu ben başka firmalarda da yaptım fakat görkem tarım değil başka bi şirket oluyor ben onları tek tek köprüliyorum ama şöyle bi yöntem olsa bu görkem tarımı hepsinde silip yerie hangi firma olacaksa onu yazarsam çok işime yarıyacak bunun bi kısa yolu varmı ?

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar size bir örnek exel gostereyim bu çalışmamda ordaki köprude örnek olduğu gibi ( görkem tarım ) yazıyor orda ki butun o köpruyu ben başka firmalarda da yaptım fakat görkem tarım değil başka bi şirket oluyor ben onları tek tek köprüliyorum ama şöyle bi yöntem olsa bu görkem tarımı hepsinde silip yerie hangi firma olacaksa onu yazarsam çok işime yarıyacak bunun bi kısa yolu varmı ?

Dosyanızda Yukarıda Görkem Tarım Yazıyor diğer satırlardada Görkem.Xlsx dosyadından bilgiler linklenmiş sizin istediğiniz Görkem Tarım Yazan Yeri Deneme Tarım Yaptığınızda oluşturduğunuz linkler Deneme.Xlsx dosyasından linkleri alması ise linkleri aşağıdaki sistemde yapmanız yaterli olacaktır. burada Dikkat etmeniz gereken şey C1 hücresine yazdığınız yazı ile dosyanın aynı isimde olması gerekir. Görkem'den örnekle Görkem Tasarım yazıcaksanız Dosyanın Görkem Tasarım.xlsx olması şart dosya isimlerini değiştirmek istemiyorsanız C1 hücresine GÖRKEM yazmanız gerekir. Eğer ikisini birden görmek isterseniz Formuldeki C1 siz başka bir yere linkleyin ve oraya bilgiyi almasını istediğiniz dosyanın adını yazın.

Kod:
=Dolaylı("C:\Hal\Ajandalar\["& [B]C1 [/B]&".xlsx]Sayfa1'!$M$63")

Başka Bir Yöntem İse Ctrl + H tuşuna basın ve aranan kısmına GÖRKEM yazın Yeni değer kısmınada istediğiniz dosyanın ismini yazıp tümünü değiştir denemeniz yeterli olacaktır.

gerçekten çok işime yaradı çok sağolun nasıl bir zahmetten kurtardınız anlatamam

Geri