DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
merhaba arkadaşlar
excellde sutun içindeki yazıları ve rakamları ayırma konusunda yardımlarınızı bekliyorum istediğim bilgileri ekte belirttim
şimdiden tşkler
Function RAKAMAYIR(Hücre As Range)
For X = 1 To Len(Hücre)
If IsNumeric(Mid(Hücre, X, 1)) Then SONUÇ = SONUÇ & Mid(Hücre, X, 1)
Next
SONUÇ = IIf(SONUÇ = 0, "Rakam Bulunamadı!", SONUÇ * 1)
RAKAMAYIR = SONUÇ
End Function
Function HARFAYIR(Hücre As Range)
For X = 1 To Len(Hücre)
If Not IsNumeric(Mid(Hücre, X, 1)) Then SONUÇ = SONUÇ & Mid(Hücre, X, 1)
Next
SONUÇ = IIf(SONUÇ = 0, "Harf Bulunamadı!", SONUÇ)
HARFAYIR = SONUÇ
End Function
=UZUNLUK(B2)-UZUNLUK(D2)+RAKAMAYIR(B2)
=HARFAYIR(B2)
teşekkür ederim elinize sağlık,
korhan bey sizde kusura bakmayın neden bu kadar tepki gösterdinizz anlamadım ama yinede özür dilerim sağolsun bir arkadaş sizin çalışmalarınızdan örneği göndermiş
hepinize iyi çalışmalar
ihsan bey
gerçekten çok üzüldümya, kendimi kötü hissettim, artık soru sorsamda cevap alamam sanırım
ihsan beu teşekürler
dün sizn benim için yaptığınz çalışmayı kullanmaya çalıştım, diğer tüm verileri ekledim formulleri aşağıya doğru çektim ad diye hata verdi, benim makro bilgim yok bunu excellde yapamazmıyız bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
ihsan bey
dediğinizi yaptım , ama şöyle bir sorun var içerisinde geçen rakamları farklı atmış sizin yapmış olduğunuz dosyadan bir kontrol edermisiniz birde şunu öğrenmek istiyorum metin içindeki ft no ve kdvsi kısmınıda silim diğer içeren yazıları yerleştirebilirmiyiz
Function HarfAl(Hücre)
Dim Karakter, i As Integer
Dim Sonuc
For i = 1 To Len(Hücre)
Karakter = Mid(Hücre, i, 1)
If IsNumeric(Karakter) = False Then
Sonuc = Sonuc & Karakter
End If
Next i
HarfAl = Sonuc
End Function
Function NumaraAl(hucre)
Dim i As Integer
For i = 1 To Len(hucre)
sayi = Mid(hucre, i, 1)
If IsNumeric(sayi) = True Then
NumaraAl = NumaraAl & sayi
End If
Next i
End Function
=NumaraAl(B2)*1
=HarfAl(B2)
=EĞER(B2="";"";PARÇAAL(B2;KAÇINCI(DOĞRU;ESAYIYSA(1*PARÇAAL(B2;SATIR($1:$1024);1));0);BAĞ_DEĞ_SAY(1*PARÇAAL(B2;SATIR($1:$1024);1))))
=KIRP(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(B2;C2;"");"FT NO: ";"");"FT.NIZ NO:";"");"FT.";"");"KDVSI";""))
=EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA("*"&D2&"*";Sayfa2!C:E;2;0));"";DÜŞEYARA("*"&D2&"*";Sayfa2!C:E;2;0))
=EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA("*"&D2&"*";Sayfa2!C:E;3;0));"";DÜŞEYARA("*"&D2&"*";Sayfa2!C:E;3;0))