• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelin tum sayfalarindan veri almak

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
merhabalar,
hazirlamis oldugum excel dosyasinda su anda 10dan fazla sayfa var. ben tum bu sayfalarin a sutunundaki veriye gore b sutunundaki degerleri toplatip baska bir sayfada kullaniyorum (sumifs formulu ile). yani benim ana sayfamdaki formulum sumifs sayfa 1... +sumifs sayfa2 ...+3..4... diye gidiyor). bu excel dosyasina cok sik bir sekilde sayfa ekleyecegim ve her seferinde bilgileri toparladigim ana sayfadaki formulleri degistirip yeni sayfanin toplaminida eklemesi icin formul girmek istemiyorum. yani yukaridaki formule + sumifs sayfa5+ sumifs sayfa6 yi eklemek istemiyorum. bunu bir kere halledebilecek bir formul var midir? excel ki beni her zaman sasirtmistir bunu da yapar diye dusunuyorum. hatta "tum excel sayfalarinin a sutunlarina bak, su veri ise karsisindaki degerleri topla buraya yaz" gibi tek bir formul bile olabilir :).

Dolaylı formulu ıle olabılır sanırım ama bır ornek eklersen daha rahat cevap alabılırsın ok.
ıyı gunler.

Merhaba,

Aşağıdaki formül yapısını kullanabilirsiniz.

Bunun için bir sayfada ilk önce sayfa isimlerini yazmanız gerekiyor. Daha sonra bu alana isim (Sayfa_Listesi) tanımlaması yapmanız gerekiyor.

Kod:
=SUMPRODUCT(SUMIF(INDIRECT("'"&Sayfa_Listesi&"'!A1:A100"),B1,INDIRECT("'"&Sayfa_Listesi&"'!C1:C100")))

dosyayi eke koydum. p1, p2 p3, ....teki masraflari b sutunundaki personellere gore toplatmam gerekiyor. her yeni p sayfasinda tum formullere o yeni p yi eklemem gerekiyor.

Korhan bey cevabiniz icin tesekkur ederim ama bilgi eksikligimden olsa gerek anlamadim. sizde dosyama bir bakip fikirlerinizi belirtir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Sayfa1 isimli sayfada A sütununa yeni ekleyeceğiniz sayfa isimlerini yazınız. Olmayan sayfa listede olursa formül hata verir.

Ekli dosyalar

cok tesekkur ederim..

Geri