üstadlar,
excel de vba kodlarının excel sayfasında neler yaptığını yani vba kodlarının her satırının teker teker neler yaptığını izlemek istiyorum. bu mümkün mü? teşekkürler.
macroya tıkla f8 ile teker teker devam et...sarı bant gelecek
mocroyu çalışma anında belirli bir yerde durdurmak için ise macronun sol tarafındaki gri şeride tıkla... o satır bordo renk alır...
macro çalışınca o saıtrda duracaktır...
üstadım,
evet dedikleriniz yapıyorum ama excel sayfasında kodun yaptığı hiç bir şeyi göremiyorum.
mesela şu kodun neler yaptığını nasıl görsel olarak görebilirim. ok.
Sub Hesapla()
Dim son, i, say As Integer
Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False
Sheets("Bul").Delete
ActiveSheet.Copy after:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = "Bul"
son = Range("D30000").End(3).Row
For i = son To 6 Step -1
say = WorksheetFunction.CountIf(Range("D" & son & "" & i), Cells(i, 4))
If say > 1 Then Rows(i).Delete
Next
son = Range("D30000").End(3).Row
Range("G6:G" & son) = "=SUMPRODUCT(--(Data!D$6$30000=D6),(Data!G$6:G$30000))"
Range("K6:K" & son) = "=SUMPRODUCT(--(Data!D$6$30000=D6),(Data!K$6:K$30000))"
Range("G6:K" & son) = Range("G6:K" & son).Value
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
End Sub
her defasında sizleri rahatsız ediyorum. mantığı kavramaya çalışıyorum. ama bir türlü beceremiyorum. yukarıdaki kodlar satır satır ne işe yarıyor. ?
gülücük işareti gelirse onlar : D bilginiz olsun üstadım.
evet bu da güzel bir özellikmiş ama benim istediğim tam olarak bu değil.
Range("B2").Select
bu kod b2 sütununu seç ise f8 ile bu koda geldiğim zaman b2 sütununun seçildiğini görsel olarak görebilir miyim. gibi...
yine de katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. iyi ki varsınız.
Kodunuzdaki ikinci satırı (Application.ScreenUpdating = False) silerseniz ekran güncellemesi aktif olur. Böylece makronun neler yaptığını ekranda görebilirsiniz.
Fakat kodlar hızlı çalışacağı için ekranı takip etmeniz zor olacaktır. Bunun için tüm satır aralarına bekleme komutu eklemek gerekecektir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.