• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de Toplama Formülü

Aşağıdaki fonksiyonları kullanın.

L10 hücresine;

=ETOPLA(A10:K10;"<=2";A10:K10)

M10 hücresine;

=ETOPLA(A10:K10;">2";A10:K10)

tşk , yazdırma imleci

mehmet bey tekrar teşekkür ederim ancak şimdide a10 hücresinden k10 hücresi arasındaki hücrelerinin haricinde yazdırma imlecinin gitmemesini sağlayabilirmiyiz..
yanlış bi durum oldu galiba zafer bey den uyarı aldım onun için buradan yazdım..

A10:K10 aralığındaki hücrelerin kilidini kaldırın ve sayfayı korumaya alın. Sayfa koruması yaparken, Kilitli hücreleri seç seçeneğini iptal edin.

Dosyanız ektedir.

Arkadaslar banada yardımcı olabilirmisiniz

Excelde 2o sayfalık bir kitap klullanıyorm bütün sayfalardaki c5 hücrelerini 1 sayfadakı c3 hücresine yazdırmam gerek yardımlarınız için şimdiden tşkkrler!!!

Teşekkürler

Hakikaten işlevi son derece yüksek bir site hazırlamışsınız son derece de yararlı bu sebplede herkese bu siteye üye olmalarını tavsiye edeceğim

benim derdim :) bir hücreye bir rakam veya harf yazdığımda .. belirlediğim hücrede +1 toplama işlemi yapılmış olacak. yani a2 hücresine öyle bir formul yazacamki sayfanın herhangi bir hücresine x yazdığım zaman a2 hücresi 1 olacak... başka bi hücreye daha x yazarsam a2 hücresi 2 olacak .. her x yazdığımda a2 hücresi bir artacak..

benim derdim :) bir hücreye bir rakam veya harf yazdığımda .. belirlediğim hücrede +1 toplama işlemi yapılmış olacak. yani a2 hücresine öyle bir formul yazacamki sayfanın herhangi bir hücresine x yazdığım zaman a2 hücresi 1 olacak... başka bi hücreye daha x yazarsam a2 hücresi 2 olacak .. her x yazdığımda a2 hücresi bir artacak..

Kod:
=EĞERSAY(B:IV;"x")+EĞERSAY(A3:A65536;"x")

Bu formülle B sütunundan IV sütununa kadarki 65536 satırdaki tüm hücrelerle A sütununda A1 ve A2 haricindeki 65534 hücreye X yazdığınızda, sayfada kaç tane X yazıldığını hesaplar.

Ancak Örnek bir dosya eklerseniz böyle geniş bir aralık yerine daha efektif bir formül düzenlenebilir.

Kod:
=EĞERSAY(B:IV;"x")+EĞERSAY(A3:A65536;"x")

Bu formülle B sütunundan IV sütununa kadarki 65536 satırdaki tüm hücrelerle A sütununda A1 ve A2 haricindeki 65534 hücreye X yazdığınızda, sayfada kaç tane X yazıldığını hesaplar.

Ancak Örnek bir dosya eklerseniz böyle geniş bir aralık yerine daha efektif bir formül düzenlenebilir.

ekledim hocam.. bu bir sayfada bir tanesi bunun gibi her bir kişiye isim açıyorum yemekhanede. yaklaşık (350 kişi) rakamların yanındaki boş kutucuklara 1 yazdığım zaman kaç gün yemeğe geldiğini toplatıyorum. sizden istediğim.. izin günleri içindi. izinli olduğu günün karşısındaki boş kutucuğa x yazdığımda o kişinin toplam kaç gün gelmediğini bulmuş olacam.. x yazdığımda tatil kısmına toplam gelmediği gün çıkacak.. tatil günlerin toplamı başlama tarihine eklenip 22 gün sonraki bitiş tarihini verecek..
inş anlatabilmişimdir..

Ekli dosyalar

X'lerin toplanacağı hücreye:

Kod:
=EĞERSAY($I$9:$AM$31;"X")

formülünü yazınız.

Koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

H1'den AM31'e kadar seçin

Koşullu biçimlendirmeden yeni kural ekle deyin

Ordan biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan deyin

Ordaki formül boşluğuna aşağıdaki formülü yazın:

=H9="X"

daha sonra Biçimlendir düğmesine basarak X olan hücrelerin olmasını istediğiniz biçim değişikliklerini yapın. Tamam deyip çıkın ve hücreye X girerek deneme yapın.

iyi günler ben bir excel programında sattığım ürünü ayrıntılı tablosunu yapmak istiyorum misal olarak
ürünümü kime sattığımı adres,tel.,adet,renk,ödeme şekli ve tutar olarak yazıp. ürünümün ayrıntılı grafik tablosunu misal olarak hangi ay, hangi gün , hangi müşteriye , hangi renkten satış olmuş gibi bir grafik çıkarmak istiyorum aynı zamanda bu yapılan satışların renk renk stok oluşturulup satış oldukça stoktan düşmesini istiyorum.. nasıl bir şey yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz?... TEŞEKKÜRLER

Geri