• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde sutundan veri ayıklama

Excel Vers. ve Dili
excell 2016
Merhaba öncelikle cvplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Sorum şu olacak göndermiş olduğum dosyada şöyle bir sorunum var.Açıklama bölümünde ürün açıklaması var.ben bunları belli bir standarda göre renklendirdim.başlarında bulunan lcn snzy gibi kısaltmalar firmaların kısaltmaları.bu firmalardan alınan ve satılan degerlerde karşılarında yazıyor.istediğim şu snzy den kaç adet toplam mal almışım satmışım ve devretmişim bunu bir satırda çıkarmak istiyorum.birde açılamanın sonlarına doğru ürünü grubu var elbise etek gibi.Birde bu şekilde istiyorum elbiseden kaç adet girmiş ne kadar satılmış gibi.Yardım ederseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Bunları nereye
Pavlodar sayfasına mı
yoksa yeni bir sayfayamı yapmak istersin.

hersayfada tablonun yanına boş biyere olabilir.
Astana için pavlador için kendi sayfalarına.

lutfen cevap

arkadaşlar lütfen cvp yazın yoksa onlarca gun bunla uğraşmak zorunda kalıcam.

-Firma İsimlerini kısaltmanız excelin konumlandırması bakımından aleyhinize olmuş .
-Yapılıcak işlemleri daha detaylı anlatırmısınız

- örnek dosyanızdaki işlem yapılıcak sayfa hangisiyse ; ilk 10 sütuna sorunun çözülmüş halini elle yapıp tekrar yüklermisiniz

Son düzenleme:
tamam baştan anlatıcam herşeyi.
Şimdi biz tekstil işi yapıyoruz.F sütununda Devir yazıyor bu önceki aydan kalan mal anlamında.G ve H de alım ve satımlar var.C sütunda gördüklerin bizim ürünlerimizin açıklaması.Mesela depoya DVN adlı firmadan ürün geldi.Biz bu ürüne bakıyoruz koduna vs. ve diyoruz ki
DVN Kisa Kollu Basic T-Shirt-2595
2595-ürünün kodu
T-shirt-ürünün grubu kalemi yada nasıl istersen..
kısa kollu- ürünün açıklaması
dvn ise firmanın adının kısaltılmış hali normalde DILVIN ama bize kısası yetiyor.
Samimiyetine dayanarak uzun anlatıyorum...
Şimdi istediğim şu önce aynı firmanın ürünlerini bir araya toplamak ki o firmadan ne kadarlık mal aldık bilelim.Tabi alt tarafta mağazalar var pavlador astana bunlar mağaza isimleri sana gönderdiğimde 3 tane var normalde 7 mağaza var.bu 3 mağazada ki DVN firmasının ürünlerini mesela boş bir sayfaya çıkarabiliriz.Tabi diğer firmalar içinde aynı şey geçerli.
Daha sonra ürünün grubu önemli buna göre sıralama yapmamız lazım ki o ürün grubundan ne kadar mal almışız ne kadar satmışız bilelim.şöyle açıklayayim mesela T-shirt grubu için bütün firmalardan alınan t-shirtleri ve alım satımları dahil biyere çıkarıp orda toplam alabilmem gerekiyor.
3-hangi firmadan ne kadar elbise ne kadar kazak ne kadar etek almış ve satmışım bunu bulmam gerekiyor.

tşk

nasıl olacağını yeni gönderdiğim dosyada gösterdim.senin gönderdiğinde firma olarak ne kadar ürün almışım satmışım bulabiliyorum.Ama bunu ürün grubuna ait mal alımı satımınu bulamıyorum ve hangi firmadan ne kadar ürün grubu almışım onuda bulamıyorum.Belki ben formulu çeviremedim.Açıklarmısın nasıl çeviririm onu sana zahmet.

Ekli dosyalar

Sn. altugerkut, a sutunundaki stok kodları ne işe yarıyor, her ürünün ne olduğunu belirtmiyormu, neden bu stok kodlarını baz alarak bir veri istetistiği çıkartmak yerine cümle içinden veri ayıklattırıyorsun, zaten verileriniz belli bir kriter içerisinde değiller, bu şekilde sağlıklı olacağını sanmıyorum. C sutunundaki cümle içerisinden saadece firma isimlerini ayıklayıp diğerlerini stok kodlarına göre bir icmal içerisinde alınabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Geri