• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde PDF Dosyalarını Görebilmek için

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Amaxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba Arkadaşlar, uzun süre sonra excelle uğraşmanın mutluluğuyla geldim ve bir soru sormak istiyoum.

Excel dosyamda uzunca bir kod listesi oluşturacağım. Bu kodlardan birini seçtiğimde o Koda ait PDF formatında Resim dosyasını excel sayfasında görmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar lütfen en azından bir ipucu verirseniz ....

yardım taleplerim ve araştırmalarım sonuç vermedi... :(

Pdf dosyalarının excelde görüntülenmesi biraz zor olabilir.Açıkcası ben hiç bir yerde görmedim.

Bunun yerine resimleri bmp,gif gibi resim formatında oluşturursanız excelde rahatlıkla gösterebilirsiniz.

Recep bey ilginiz için teşekkürler. Ofis arkadaşları Server' da PDF olarak dosya biriktirdiği için PDF olmasını istemiştim. Jpg olarak dediğiniz gibi görüntülemek mümkün ama bunları jpg' e çevirme işi bana ayrı bir angarya olacak her görüntülenecek dosya için. Delphide de böyle bir şey var mı diye aradım ama onda da birşey bulamadım. Şu halde excel içinde çalışan PDF to JPG diye bir kod yada program çalışması lazım gibi....

ben excel içinden adobe viewer ı çağıran bir basit macro yazmıştım işinize yarar mı?

Merhaba hayalbert, parametreyi destekliyorum ve merakla bekliyorum yazdığınız kodu :)

gecikme için özür dilerim irkaç gündür foruma girmiyordum da

ActiveCell.FormulaR1C1 = ("c:\proex\hasarraporlari\" & txtDefkayıt & ".pdf")
Range("A1").Select
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:=("c:\proex\hasarraporlari\" & txtDefkayıt & ".pdf"), _
TextToDisplay:=("c:\proex\hasarraporlari\" & txtDefkayıt & ".pdf")

özetle
işlem yapmak üzere boş bir sayfaya link yaratıp Hyperlinks ile PDF i açıyoruz belki çok isabetli bir çözüm değil ama işimizi görüyor

yaklasım tarzınız iyi bakıs acınızı sevdim teşekkur ederim

Geri