• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde mükerrer ayıklama

Excel Vers. ve Dili
2007 english
öncelikli olarak böyle bir site kurup biz acemilere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim :)

benim problemim elinde bulunan yaklaşık 60.000 adres var ve bunların içinden mükerrer olanları ayıklamam lazım fakat adreslerde tam doğru yazılmış değil mesela a mahallesi b caddesi c sokak no.2

ve aynı adres tekrar yazılmış

b caddesi c sok. no:2 gibi (dikkat ederseniz bazı imla değişiklikleri var)

bunu excelde bana renkli bir şekilde gösterebilmesi mümkünmüdür yada yazılan satırın % 70 veya % 60 benzerse renklendir diye bir formül makro varmıdır

yanıt

Sayfada süzdürerek benzerleri bulabilirsiniz
Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
If TextBox1 = "" Then
Selection.AutoFilter field:=1
End If
Selection.AutoFilter field:=1, Criteria1:="*" & TextBox1 & "*"
End Sub

Ekli dosyalar

bu önermiş olduğunuz formülü biraz daha geliştirebilirsek çok daha güzel olacak ben buraya örnekli bir resimde koyup onun üzerinden örnek verirsem daha sağlıklı olacaktır.
de

sadece A hücresi için değil tüm hücrelerde karşılaştırma yapmamız ve fazla veya benzer adresleri renklendirme yapması işimi dahada kolaylaştıracaktır..

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17185

bu konuya goz atmanızı onerıyorum ayrıca dogrulamadan da gırerek mukerrer gırısı engelleyebılırsınız

adreslerı a sutununa yazıyorsunuz dıyelım..

data / valıdatıon / formulas

dıyerek

=countif(a:a,a1)=1 derseniz isterseniz uyari verir isterseniz girisini engeller..

çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için verdiğiniz linkteki örneği inceleyip ona göre bir çözüm yolu üretmeye çalışacagım artık :)

Geri