• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Ekip Çalışma Takvimi

Excel Vers. ve Dili
ecxel 2007 türkçe
Merhaba;
8 kişilik bir ekibin 1 yıl içerisinde hangi haftada(1.hafta,2.hafta gibi.) hangi gününde nereye gittiğini girebileceği ve bu genel görünümü görebileceğimiz bir excel çalışması yapmaya çalıştım ancak içinden çıkamıyorum. yardımcı olun lütfen. dosya ekte.

Ekli dosyalar

ekip gidiş yerleri

ekiplerin belli başlı gittiği yerler var(Ankara, İstanbul, Gebze,Konya İzmir, Bursa, Kayseri, Manisa) ancak ekip üyesinin oraya veriyi girmesini istiyorum(A firmasına tanııtım, Bfirması proje toplantısı gibi )

Tam olarak bir şey istememişsiniz ancak ben şunu öneririm, her gün için kişi isimlerini yazmaktansa A sütununa bir sütun ekleyip isimleri orda bir kere yazmanız daha iyi olur.

Merhaba;
8 kişilik bir ekibin 1 yıl içerisinde hangi haftada(1.hafta,2.hafta gibi.) hangi gününde nereye gittiğini girebileceği ve bu genel görünümü görebileceğimiz bir excel çalışması yapmaya çalıştım ancak içinden çıkamıyorum. yardımcı olun lütfen. dosya ekte.

Ekteki örneği inceleyin. Formu kullanarak düzenli veri girişi yaptığınızda Veri Süz kullanarak Hangi tarihte veya kimlerin nerelere gittiği verileri süzerek alabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ek öneri; Sayın bedri41'in dosyasında haftayı excel bulsun istiyorsanız B2'ye aşağıdaki formülü yazabilirsiniz:

=HAFTASAY(A2)

Bu formülü

=HAFTASAY(A2;1)

olarak yazarsanız haftanın 1. gününü Pazar kabul eder (bize uymaz)

=HAFTASAY(A2;2)

olarak kullanırsanız haftanın 1. gününü Pazartesi kabul eder (bize uyar)

Yalnız Avrupa'da haftanın büyük çoğunluğunu içinde bulunduran hafta ilk hafta olarak kabul ediliyormuş. Örneğin bu yıl 1 ocak Pazar gününe denk geldi, bizim hesaba göre 1. hafta sadece 1 ocaktan oluşur ve 2 ocak 2. haftadır. Avrupa'da ise sadece 1 ocak bulunduğu için o hafta ilk hafta kabul edilmiyormuş, 2 ocaktan itibaren başlayan hafta yılın ilk haftası olarak kabul ediliyormuş. Yani yılın ilk 4 günü aynı hafta içinde değilse Avrupa standartlarına uymazmış.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim. Yardımlarınız için. Süper olmuş

Ek öneri; Sayın bedri41'in dosyasında haftayı excel bulsun istiyorsanız B2'ye aşağıdaki formülü yazabilirsiniz:

=HAFTASAY(A2)

Bu formülü

=HAFTASAY(A2;1)

olarak yazarsanız haftanın 1. gününü Pazar kabul eder (bize uymaz)

=HAFTASAY(A2;2)

olarak kullanırsanız haftanın 1. gününü Pazartesi kabul eder (bize uyar)

Yalnız Avrupa'da haftanın büyük çoğunluğunu içinde bulunduran hafta ilk hafta olarak kabul ediliyormuş. Örneğin bu yıl 1 ocak Pazar gününe denk geldi, bizim hesaba göre 1. hafta sadece 1 ocaktan oluşur ve 2 ocak 2. haftadır. Avrupa'da ise sadece 1 ocak bulunduğu için o hafta ilk hafta kabul edilmiyormuş, 2 ocaktan itibaren başlayan hafta yılın ilk haftası olarak kabul ediliyormuş. Yani yılın ilk 4 günü aynı hafta içinde değilse Avrupa standartlarına uymazmış.

Benim örneğimde de Hafta hesabı yapılıyor. Form kullanılarak giriş yapılırsa haftanın otomatik olarak yazdığını görebilirsiniz.
Form üzerinde bu işlem ile ilgili kutucuğu Visible > False olarak seçtiğim için görünmüyor. Burayı True yaparsanız form üzerinde de işlemi görebilirsiniz.

Kolay Gelsin

Pardon o zaman, ama yine de ek bilgi olsun, zarar çıkmaz:)

acaba aynı formdan ekip elemanı seçilip onun önceden hangi tarihte nereye gittiği listbox gibi bişeyde görüntülenebilirmi?

acaba aynı formdan ekip elemanı seçilip onun önceden hangi tarihte nereye gittiği listbox gibi bişeyde görüntülenebilirmi?

Bir listbox ve gerekli kodlar eklenerek bu istediğiniz görüntüleme yapılabilir. Bunu bu form üzerinde mi yapalım yoksa sizin ayrı bir formunuz var mı ?

ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim bu form üzerinde yapabilirseniz sevinirim. tekrar teşekkürler.

Forma Listbox ilave edildi.
Ekip Elemanı üzerindeki kutucuktan elemanın baş harfleri yazılarak süzme yapabilir, aynı şekilde bu süzülmüş listeye gittiği yerleride yine baş harfleri yazarak iç içe arama ile listeyi daraltabilirsiniz.
Dosya Ektedir.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim ellerinize sağlık

Geri