• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel ve sıfır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ege
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

ege

Misafir
Arkadaşlar bir excel hücresine geliyorum ve buraya bir kişinin vergi numarasını yazıcam 00641.... gibi. Excel ise baştaki sıfırları kaldırıyor ve sayıyı 641.... gibi gösteriyor.Bu sıfırların kalkmamasını istiyorum,yardım ederseniz sevinirim.Teşekkurler.

Sn.ege,

Hücre formatını TEXT yaparsanız çözüm bulabilirsiniz. :ok::

Kolay Gelsin.

Alternatif olarak hücre biçimini 00000 yaparsanız, sadece 641 de yazsanız 00641 olarak görünür.

Not:Şunuda hatırlatmakta yarar görüyorum. Bu tür bir biçimlendirme sadece gürüntüde istenileni yapar.

Merhaba, başka bir alternatif hücre biçimini "Metin" olarak ayarlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yada Shift tuşunu basılı tutarak 2 ( Harflerin üstündeki) tuşuna bastıktan sonra istediğiniz kadar sıfır yazabilirsiniz.

algil' Alıntı:
Yada Shift tuşunu basılı tutarak 2 ( Harflerin üstündeki) tuşuna bastıktan sonra istediğiniz kadar sıfır yazabilirsiniz.

üstad anlamadım ne demek istemişin burada :(

starmetin' Alıntı:
algil' Alıntı:

üstad anlamadım ne demek istemişin burada :(
Yani rakamın önüne üstten kesme işareti ( ' ) koyarsanız o hücreye yazdığınız sıfırlar görünecektir.
Örn: '000641 gibi

Geri