• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Üzerinde Bulunan Resimleri Belirleyebileceğimiz Bir Dosyaya Export Etme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007
Selamlar. Excel dosyam üzerinde toplamda 470 civarı resim var. Bu resimleri seçerek belirleyeceğim klasöre jpg formatında export etmek istiyorum. Resim kaydetme makrosu elimde var fakat resimler öyle saçmasapan konumlandırılmış ki bunların hepsini tek bir hücre içine koyarak toparlamam oldukça uzun zaman alacak. O yüzden böyle bir makroya ihtiyacım var. Üstadlardan yardımcı olmalarını bekliyorum. Teşekkürler şimdiden

Son düzenleme:
Sayın asri hocam ; ilginize teşekkürler. Sizin autoıt makronuz ile sonuç alamadım dosyayı seçiyorum ancak işlem yapmıyor sitenizden araştırmalarım sonucu bulup indirmiştim. Bilgi yazısı çıkıyor ve sonrası yok :) Halit3 arkadaşımızın çalışmasını deneyeceğim fakat umutlu değilim. Nedeni ise açıklamada yazdığı üzere htm olarak kaydedip resimleri dosya içerisine alıyor. Ben manual olarak htm olarak kaydettim dosyamı fakat bazı resimler bozuk olarak çıkıyor halbuki ekran üzerinde yani excel üzerinde resimler o şekilde gözükmüyor. Örnek dosyamın üzerinde sizde deneyerek ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Asri hocam şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkür ederim. Benim cahilliğimden kaynaklı bir neden ile becerememişim ben resim çıkartmayı :) Bu arada özel mesajınızı da aldım uyarınız için çok sağolun bir anlık dalgınlık ..

Geri