• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel makro ile sıralama hakkında

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 tr
Merhaba,

Ekteki excel dosyasını Önce "YIL" (eskiden yeniye), sonra "HAFTA" (eskiden yeniye) daha sonra da "SIRA KRİTERİ" sütununa göre sıralamam gerek. Bunu yaparken yıl ve hafta yı eskiden yeniye sıralıyoruz burası da tamam, Ancak sıra kriteri sütununda sıralamayı A2 hücresinde ki değere göre yapmamız gerekecek, yani sıra kriteri birbirine benzeyenleri alt alta almamız gerekecek, A dan Z ye veya Z den A ya deme şansımız yok çünkü Diyelimki A2 hücresindeki değer B ile başlıyorsa altına B ile başlayalar gelmeli gibi,
Bunu sağlayabilirmiyiz ? Örnek dosya ekliyorum fikri olan varsa paylaşması ricam ile,
Şimdiden Allah razı olsun teşekkürler.

http://dosya.co/8d6kwfnu78f0/sıralama.xlsx.html

Örnek dosyada A2 hücresinde kriter değil tarih var. Dosyanızda bir de olması gereken sıralı halini gösterirseniz iyi olur.

Çözemedim maalesef.

İlginize teşekkür ederim YUSUF44,
Varsa fikri olan konu hala günceldir bilginize,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

H sütunundaki birleştirilmiş alanı silip kodu öyle çalıştırın. Sanırım işinizi görecektir.

Kod:
Sub Sirala()
    Range("H2").Formula = "=E2&F2&CODE(G2)"
    Son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    Range("H2:H" & Son).FillDown
    Range("A2:H" & Son).Sort Range("H2"), xlAscending
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Korhan hocam merhaba,
İlginize çok teşekkür ederim, ancak benim istediğimde sırlama yapılırken G2 deki değerin altına G2 deki değere benzeyenler gelecek, Tabi bu arada G2 nin ilk değeri kaymadan yerinden duracak, Yani sıralama yapılmadan önce G2 de B ile başlayan bir değer varsa altına B ile başlayanlar gelmesi lazım, sizin yaptığınızı çalıştırınca G sütunu küçükten büyüğe sıralandı A ile başlayanlar başa geçti, böyle olmamalı, baştakini bozmadan ona benzeyenleri geitmeli altına, anlatabildim mi bilmiyorum :(

Geri