Excel kitabını Maile Kaydetme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
MErhaba arkadaşlar ben aşağıdaki kodlarla sipariş sayfamı başka kitaba aktarıyorum istiyorumki kodun sonunda öyle birşey olsunki otomatik olarak o kitabı maile eklesin mail kutusu aktif olsun bana sadece kişiyi bulup göndermek kalsın.

Bunu yapma nedenimde sipariş sayfamın olduğu kitap 2 mb uzun süre mail gitmiyor ve dosyamın her içeriğinide görmelerini istemiyorum farklı yere aktarıp hem boyuttan hemde özel nedenlerden dolayı bu yolu düşünüyorum.

Sub x()
Sheets("Siparis").Select
Sheets("Siparis").Copy
Windows("Kitap1").Activate
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
İsteğimi dahada basit sorayım o zaman kitap 1 aktif olunca en sona nasıl kod yazmalıyımki bu hedefi çalıştırsın hedef "C:\Program Files\Windows Live\Mail\wlmail.exe"

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Kod:
sub mail()
    Dim OutApp As Object
    Dim OutMail As Object
    Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
    OutApp.Session.Logon
    Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)

With OutMail
    .To = "deneme@deneme.com"
    .CC = ""
    .BCC = ""
    .Subject = "deneme"
    '.Body = "a"
    .Attachments.Add ThisWorkbook.Path & "\" & ActiveWorkbook.Name
    '.Send
    .Display
    End With
    Set OutMail = Nothing
    Set OutApp = Nothing
    MsgBox "Mail Gönderilmiştir", vbInformation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Hamit bey bu şekilde ben okdar uzman değilim anlamam mümkün değil sadece bir program nasıl çalıştırılır excelde komut butoununda onu verseniz yeter örneğin wlmail.exe nasıl çalışır

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
yani sizin yazdıklarınız benim amaca giden yolumu tıkar:) ben okadar anlamam sadece nasıl kitap1 maile ekler ve windows mesengerın mail kutusunu açarım otomatik olarak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Yani bir hesap makinası nasıl kod ile açılıyorsa buda açılır heralde aynı kodla ama kodu hatırlayamadım görmüştüm sanki bakın hedefim bunu açtırmak hedef "C:\Program Files\Windows Live\Mail\wlmail.exe"

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Excel de eposta ikonu varya ona tıklayınca kitabı maile ekleyip gönderme sağlanıyorya işte bu işlemi otomatik yapan kod en basit böyle anlatabilirim heralde

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Hamit bey bu şekilde ben okdar uzman değilim anlamam mümkün değil sadece bir program nasıl çalıştırılır excelde komut butoununda onu verseniz yeter örneğin wlmail.exe nasıl çalışır
Bu kodu çalıştırmak için uzman olmaya gerek yok. 464 adet mesaj göndermişsiniz. Yani sitemizin aktif olan kullanıcılarından sayılırsınız. Siteyi takip eden biri olarak sizden bu sözleri duymak çok acı. Herşey bir tarafa hem bilginizin az olduğunu belirtiyosunuz hem de bu boyutta bir örnek istiyorsunuz. Size tavsiyem, öncelikle, Excel Dershanesi içinde makro oluşturma ve çalıştırma ile ilgili dersleri incelemeniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
O kadarda değil ama sağolun kodu unuttum dedim bilmiyorum demedim ama hatırladım shell :)