• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Grafik X Ekseninde Tüm Verileri Göremiyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ByMsKN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 360
Merhaba,

Excel ile oluşturduğum bir grafikte X ekseninde maksimum değer 140 olmasına rağmen grafik üzerinde 240 değerini göremiyorum. Grafikte oluşan görüntü sanki X ekseni 120 - 130 iken Y eksenindeki değerin 2.6 olduğu gibi bir görüntü oluşuyor. Yani X-Y değerleri tam olarak birbirini karşılamıyorum.

- XY Dağılım grafiği kullandım.
- Çizgi grafik kullandığımda ise çok fazla veri olduğu için grafik üzerindeki tüm veriler iç içe girdi. Bunu halletmenin bir yolunu bulamadım.
- X ve Y verileri otomatik olarak excel dosyasına yazılıyor. Benim istediğim her seferinde değişen X - Y değerlerine göre grafiğin otomatik olarak düzgün bir görüntü ile oluşturulması.

Verileri Data sayfasından çekiyorum. Dosya ekte.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba
Veriyi fazla seçmişsiniz
=Data!$A$7:$B$131
düzeltirseniz sorun olmuyor

Fazla veriyi şu nedenle veriyorum her seferinde farklı sayıda veri dosya içerisine yazılıyor. Fakat maskimum 250 adet olacak. O nedenle ben grafikte X ve Y eksenleri için;

A7 - A250
B7 - B250

hücrelerinde olan verileri yazdırmak istiyorum. Fakat X eksenine yazdırdığım değer hücredeki değer değil de hücre sayısı kadar değer oluyor. Her 2 saniyede bir veri çekildiği içinde en son hücrede yazan değerin yarısı kadar bir değeri görüyor. Ben ise X ve Y eksenlerinde karşılık gelen değerleri almasını istiyorum.

Henüz probleme çözüm bulamadım.

Merhaba,

B8 hücresindeki formülünüzü aşağıdaki gibi değiştirerek deneyiniz lütfen.

=IF(B8="";NA();(A7+2))

Geri