• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Dosyasından Veri Çağırma

Excel Vers. ve Dili
2003
İyi günler arkadaşlar, amatör düzeyde bir excel kullanıcısı olarak profosyonel arkadaşlardan yardım bekliyorum. Yaptığım işle ilgili firmalara teklif hazırlıyorum ancak bunu yaparken benzer tekliflerden çeşitli ürünlerin özelliklerini kopyalıyorum, bunu yaparken bir standart oluşturamıyorum. Yapmak istediğim şu:
Her ürün için excelde çeşitli dillerde yazılmış ürün özelliklerini tek bir excel dosyasında farklı sayfalarda veya ayrı excel dosyalarında kaydedip her teklif hazırlayışımda teklifi hazırladığım dile göre daha önceden hazırlamış olduğum ürün özelliklerini çağırarak teklif hazırlamak. Örneğin: DMK kodlu 3 çeşit makinemiz var DMK 01, DMK 02, DMK 03 ve Türkçe, İngilizce, Fransızca teklifler hazırlıyorum. Bir teklifte DMK 01 Türkçe ismini verdiğim bir sayfadaki verileri teklif sayfasına nasıl çağırırım, yardımcı olursanız beni büyük bir yüksek kurtarmış olursunuz. Yaptığınız yardımlar için şimdiden çok teşekkür ederim.

örnek olması amacıyla bir dosya ekledim, 1. dosyadaki verileri 2. dosyadaki forma çağırarak teklif oluşturmak istiyorum ve butonların vs. lerin alacağım çıktıda görünmemesini istiyorum. Bu mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Geri