• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de girilen değerlere log dosyası oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2003 İng.
2007 Türkçe
İyi Akşamlar Arkadaşlar,

Manuel irsaliye kesmek için bir Excel tablosu kullanıyorum.İstediğim şey, her irsaliye kestiğimde belli hücrelerin ayrı bir dosyaya kaydetmesi. Formatı önemli değil, Text dosyasıda olabilir. Ekteki tabloda detaylı olarak anlatıyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyanızı açamadım.
Ben bir dosya yaptım.
Kendi dosyanıza uyarlayınız.
masa üstüne log dosyasını çıakrıyor.
Dosya ektedir.:cool:

Kod:
Sub log_dosyasi_59()
'coder:evrengizlenqhotmail.com
'18.04.2011
Dim yol As String, adr As Range, hcr As Range
yol = CreateObject("wscript.shell").specialfolders(10)
Set adr = Range("B2,B3,B5,D6,B8,B10,C12,C14")
Open (yol & "\" & Format(Now, "dd_mm_yyyy_hh_mm_ss") & ".log") For Output As #1
For Each hcr In adr
    Write #1, hcr.Value
Next
Close #1
Set adr = Nothing
MsgBox "Log dosyası masa üsütünwe çıkarıldı." & vbLf & Format(Now, "dd.mmmm.yyyy dddd hh:mm:ss") & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Selamlar,

Evren hocam Elinize sağlık fakat benim istediğim biraz daha farklı. Dosyayı tekrar yüklüyorum. İstediğim şey, sadece tek bir text dosyası olsun ve İrsaliye içerisinde yazan tarih, Plaka ve irsaliye numarasını, her irsaliye kestiğimde o text dosyasına aktarsın.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub log_dosyasi_59()
'coder:evrengizlenqhotmail.com
'18.04.2011
Dim yol As String, deg As String
Sheets("sayfa2").Select
yol = CreateObject("wscript.shell").specialfolders(10)
Open (yol & "\logCSVDOSYASI.csv") For Append As #1
Write #1, Format(Range("J1").Value, "dd.m.yy hh:mm"), Range("J4").Value, Range("J34").Value
Close #1
MsgBox "Csv dosyası masa üsütünwe çıkarıldı." & vbLf & Format(Now, "dd.mmmm.yyyy dddd hh:mm:ss") & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "B1:M35"
ActiveSheet.PageSetup.Orientation = xlLandscape 'Dikey yazdırmak=.Orientation = xlPortrait
'ActiveSheet.PageSetup.Zoom = 90
ActiveSheet.PrintOut
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = ""
End Sub

Ekli dosyalar

Selamlar,

Evren Hocam Elinize sağlık. Teşekkür ederim.

Saygılarımla
İyi Çalışmalar

Selamlar,

Evren Hocam iki sorum olacak,

Masaüstüne çıkardığımız dosyanın yolunu nasıl değiştirebiliriz? Örneğin ; \\10.20.40.41\ARAÇLAR\İRSALİYE adresindeki klasöre nasıl yol verebiliriz? Biraz uğraştım fakat başarılı olamadım. Bir diğer merak ettiğim konu ise dosyaya "Tıkla" butonu eklemişsiniz, peki bu butona tıklandığında hem yazıcıdan yazdırıp aynı anda kaydedebilir mi? Kaydetmeyi unutmamak için.Tekrardan yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.

Teşekkürler.

Aşağıdaki koddaki satırda siz kendi durumunuza göre ayarlayın.
Diğer konuya yarın bakarım.
geç oldu.
iyi çalışmalar.
Kod:
yol = "C:\evren"
Selamlar,

Masaüstüne çıkardığımız dosyanın yolunu nasıl değiştirebiliriz? Örneğin ; \\10.20.40.41\ARAÇLAR\İRSALİYE adresindeki klasöre nasıl yol verebiliriz? Biraz uğraştım fakat başarılı olamadım. Bir diğer merak ettiğim konu ise dosyaya "Tıkla" butonu eklemişsiniz, peki bu butona tıklandığında hem yazıcıdan yazdırıp aynı anda kaydedebilir mi? Kaydetmeyi unutmamak için.Tekrardan yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.

Teşekkürler.

Selamlar,

Tamamdır. Teşekkürler.

İyi Geceler.

Dosyayı 4 numaralı mesajda güncelledim.
İyi çalışmalar.
Not:Yol için kendi yolunuzu yazınız.:cool:
Selamlar,

Teşekkürler.

Selamlar,

Evren Hocam elinize sağlık. Teşekkür ederim.

Saygılarımla
İyi Çalışmalar

Geri