Excel de büyük harf sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba öncelikle excelde büyük harf ve küçük harf yapmayı bilmekle beraber şöyle bir sorunla karşılaşıyorum. Bir lisede idareciyim 50 yıllık diploma defterini önce fotokopide küçülttükten sonra pdf ye çevirdim. sonra belge almaya gelen bir eski mezunu diploma defterinde bulabilmek için ctrl+f ile arama yaptığımda pdf belgelerinin çoğu metin formatında değil de resim formatında olduğu için istediğim öğrenciyi bulamıyorum. Finereader ile işlememe rağmen orijinal belgeler çok eski ve karalanmış olduğu için pek sonuç alamadım. Bende fine reader ile pdf yi açıp yan tarafta da excel formatında açıp tanınmayan karakterleri el ile düzeltmeye başladım. Bu arada diploma defterleri küçük harfle yazıldığı için sonradan büyük harfe çeviririm dedim. Sorun da burada başladı. Küçük "i " harfi büyüdükten sonra büyük "I" oluyor dolayısıyla aramak istediğim öğrenci İSMAİL olması gerekirken ISMAIL olmuş oluyor. Bu karakterler için önerebileceğiniz bir formül var mıdır? Teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe - Win10 x64
merhaba hocam,
aşağıdaki formül işinize yarayacak gibi. "ismail" yazısını İSMAİL yapıyor. umarım yararlı olur,
Kod:
=BÜYÜKHARF(A1)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Profilinizde Ofis 2003 kullandığınızı yazmışsınız. Tüm güncellemeleri yapmanız çözüm sağlayabilir. Güncellemelerle uğraşmak istemiyorum derseniz geçici olarak aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

İstediğiniz alanı seçip kodu çalıştırın. Seçtiğiniz alandaki veriyi büyük harfe çevirir.

Kod:
Sub BÜYÜK_HARF()
    For Each Veri In Selection
        Veri.Value = UCase(Replace(Replace(Veri.Text, "ı", "I"), "i", "İ"))
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub