• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel 2007 mi? 2010 mu?

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Herkese selamlar, işim ve kariyerim gereği excel öğrenmeye çalışıyorum, herkesin bildiği kadar bir excel bilgim var standart ortlma alma, toplam alma vs gibi. Ancak ben daha ileri düzey öğrenmek istiyorum bunun için bugün piyasadaki kitaplara baktım ancak karar veremedim, öncelikle 2010 u anlatan kitaplar mı almak mantıklı? yoksa 2007 yi mi öğrenmeli?

Makro düzeyde excel bilmek için visual basic bilmek şart mı?

adım adım excel kitaplarıyla mı başlanmalı, yada önerebileceğiniz türkçe excel anlatan iyi bir kitap var mı temelden ileri düzeye? ve de en önemlisi görsek eğitim setlerinden önerebileceğiniz var mı? herkese saygılar, cevaplarınızı merakla bekliyorum

Şahsi görüşüm olmakla beraber, adım adım excel kitapları ortalama bir excel bilgisine sahip birisi için bence gereksiz. Mesela ben "Adım Adım MS Office Excel 2007" kitabını almıştım ama orda anlatılanların çoğunu ben zaten biliyordum, bazı ayrıntılar vardı onlarda ekstralar sayılabilir diye düşünüyorum.

Kitaptan ziyade forumdaki dersleri, örnekleri inceleyerek daha fazla şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Makro düzeyde öğrenmek istiyorsanız bence epeyce bir çalışmanız, çapa sarfetmeniz gerekli, ben çok üzerinde duramamaktan hala makro yapamıyorum :)

Aynı zamanda sayın Metin Karaağaç'ın dediği gibi her zaman son sürüm üzerinden çalışmak daha avantajlı.

En büyük kaynak bu forum. Buradaki bilgiler, size, yeter de artar.

Geri