• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

etopla ilgili yardım acildir!! iş yerine sunmak ıcın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MADCAP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
arkadaşlar merhabalar;

ekteki dosyadan yola çıkarak ;

örneğin sayfa 3 teki tüm BGA 'ların toplamını sayfa birdeki sutuna yazmak ıstıyorum tabı bu bgxe ve dıgelerı ıcınde gecerlı.

örnegin sayfa 2 deki BGa'ların satış adeti ve tutarınıda sayfa 1 deki tabloya yazıp guzel bır tablo olusturmak ıstıyorum yardımlarınız beklıyorum.ben bıseyler yapmaya calıstım ama beceremedım etopla olayını .Yardımlarınız ıcın tesekkurler

Ekli dosyalar

arkadaşlar sizden acil yardımlarınızı beklıyorum guzel bır seyler cıkartabılırsenız sevnırım yarına yetıstırmem lazım ve cok basıt olmasına rahmen gunlerdır bulamadım.

P sütunundaki miktarların toplamı mı bulunacak?

Eğer öyleyse formül şöyle olmalı:

=Etopla(Sayfa3!F:F;"BGA";Sayfa3!P:P)

Mantık şudur:

Sayfa3!F:F : Sayfa3'ün F sütunu demektir, formüldeki görevi koşulumuzun aranacağı yer, yani BGA'ları arayacağı yer

"BGA" : aradığımız değer, bunun yerine özet tablosundaki BGA yazdığınız hücreyi de seçebilirsiniz, ben seçince şöyle oldu: Tablo3[[#Bu Satır];[Sütun1]]

Sayfa3!P:P : toplanacak gerçek hücrelerdir.

Bu formül Sayfa3'ün F sütununda BGA varsa, P sütununda karşılık gelen miktarların toplamını bulur.

Diğer seçenekler için de formülü değiştirerek kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Evet p sutundaki toplanacak . 3 sayfadaki bga larin toplami. Ama hep bu format olmayabilir hani. İstedgim bga bgxe adi gecen herzaman kileri toplasin

Bu dedgin gbi yaptigim zaman hata aliyorum
Hocamm.

Hocam
Bana tam
Forrmulu yazabilirmisin yapabilirmisin zahmet olmazsa

yusuf44 hocam böyle yaptığım zaman değer 0 veriyor.:S

Tam formülü yazdım zaten, dosyanız ekte:

Ekli dosyalar

Yardımların için çok teşekkür ederim.ellerine parmaklarına sağlık

Geri