• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla formülün de eğer içeriyorsa toplamı almak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010 TR 32 Bit
belirli kodladlarda bulunan birliste ve bunların karşılıkarında toplamları yer almakta hangi förmülü kullanmam gerekli çözemedim yardımlarınız için şimdiden teşekürler.daha detaylı acıklamala dosyadadır inş çözüm geliştire bilirim çok işime yarıyacak...

Ekli dosyalar

teşekürler ziya ve gerçekdost ustadım çok işime yarayacak bilgi ne kadar güzel birşey.peki bu eşittirden sonraki "+" işaretinin anlamı nedir acaba?

+ Formül başlangıcında = yerine direk + ile başlanabilme özelliğidir.

Peki şöyle bir yol var mı eğer ltd içeriyorsa şunu yaz, a.ş. içeriyorsa şunu yaz, aş içeriyorsa şunu yaz gibi

Sorunuzun bu konu ile alakası yok.
Lütfen yeni bir konu açın ve örnek dosya ekleyin. İçinde açıklama ekleyin şu olursa şu olsun bu olursa bu olsun diye

Peki şöyle bir yol var mı eğer ltd içeriyorsa şunu yaz, a.ş. içeriyorsa şunu yaz, aş içeriyorsa şunu yaz gibi

.

Evet, Var.

Ama önce siz soruyu düzgün sorun. "şunu yaz" ne demek? Ne yazılacaksa belirtin.

Veya bir örnek dosya ekleyin.

.

MErhaba,

Bu şekilde deneyin,
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A1:A20;"*ltd*")>0;"Limited";EĞER(EĞERSAY(A1:A20;"*aş*")>0;"A.Şirketi";EĞER(EĞERSAY(A1:A20;"*a.ş*")>0;"a.ş şirketi";"")))
sonuç alamazsanız İhsan beyin teklifini değerlendirin..

Düzeltme: Sayın Yurttaş'ta bir teklifte bulunmuz, onu da değerlendirin.

MErhaba,

Bu şekilde deneyin,
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A1:A20;"*ltd*")>0;"Limited";EĞER(EĞERSAY(A1:A20;"*aş*")>0;"A.Şirketi";EĞER(EĞERSAY(A1:A20;"*a.ş*")>0;"a.ş şirketi";"")))
sonuç alamazsanız İhsan beyin teklifini değerlendirin..

Düzeltme: Sayın Yurttaş'ta bir teklifte bulunmuz, onu da değerlendirin.

Çok teşekkürler tam olarak bunu istemiştirm. Sayın Yurttaş ve İhsan bey haklılar, aslında yer kaplamasın diye düşünerek yeni bir konu açmamıştım benzer bir sorun diye düşündüm.

Çok teşekkürler tam olarak bunu istemiştirm. Sayın Yurttaş ve İhsan bey haklılar, aslında yer kaplamasın diye düşünerek yeni bir konu açmamıştım benzer bir sorun diye düşündüm.
İyi çalışmalar.

Geri