• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En yüksek ve En düşük notu alan öğrenciyi bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sunkid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
Merhaba arkadaşlar, A sütununda öğrenci adı B sütununda aldığı not bulunmakta isteğim şu ki en yüksek notu alan öğrenciyi yazdırabileceğim formül hangisidir. Örnek dosya ekte gönderiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

neden sildiğinizi öğrenebilirmiyim?

Soruyu en yüksek ve en düşük not alan şeklinde algılayarak ona göre yanıt yazmıştım, sizin istediğiniz, "en yüksek ve en düşük not alan öğrenci ismi" olduğu için, yanıt yetersiz olduğundan dolayı silindi.

F10 Hücresine: =DOLAYLI("A"&KAÇINCI(MAK($B$2:$B$8);$B$1:$B$8;0))

G10 Hücresine: =DOLAYLI("A"&KAÇINCI(MİN($C$2:$C$8);$C$1:$C$8;0))

En yüksek notu alan kişi sayısı "1" ise doğru çalışır. Eğer istersen saydırarak hatayı onleyebilirsin;
=EĞER(EĞERSAY(B2:B8;MAK(B2:B8))=1;DOLAYLI("A"&KAÇINCI(MAK($B$2:$B$8);$B$1:$B$8;0));EĞERSAY(B2:B8;MAK(B2:B8))&" KİŞİ EN YÜKSEK NOTU ALDI")

En yüksek notu alan kişi sayısı "1" ise doğru çalışır. Eğer istersen saydırarak hatayı onleyebilirsin;
=EĞER(EĞERSAY(B2:B8;MAK(B2:B8))=1;DOLAYLI("A"&KAÇINCI(MAK($B$2:$B$8);$B$1:$B$8;0));EĞERSAY(B2:B8;MAK(B2:B8))&" KİŞİ EN YÜKSEK NOTU ALDI")[/QUOTE]

ilgilenen herkese çok teşekkür ederim fakat yukardaki formülü gşrdiğimde örneğin iki kişi 86 almışsa 0 KİŞİ EN YÜKSEK NOTU ALDI yazıyor sanırım bir düzeltme yapmamız gerekli.?

Formülü alırken arada boşluklar oluşmuş. Dosyayı ekliyorum. Formülü direkt hücre içerisinden kopyalayarak almnızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Geri