• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

en sondaki belirli karakterden sonrasını kırpma

Merhaba,
Aşağıdaki satırda belirtilen cümlenin sağ tire işaretinden sonrakini (Deng Ming Dao) nasıl kırpabilirim. Cümleler standart uzunlukta değil ve tire işareti bazılarında 2. veya 3. olabiliyor.

1. kitap - Gezgin Taocu - Deng Ming Dao

Teşekkür ederim.

Deneyiniz.

C++:
=MID(A1;FIND("|";SUBSTITUTE(A1;"-";"|";LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;"-";""))))+2;255)

=ortadan(A1;BUL("|";YERİNEKOY(E2;"-";"|";UZUNLUK(E2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(E2;"-";""))))+2;255)
yazınca ad hatası veriyor.

Sonuçta 1. kitap - Gezgin Taocu cümlesinin kalmasını istiyorum.

Teşekkür ederim. Ben yanlış izah ettim. Sağdaki tire işaretinin sol tarafındaki yazılar kalmalı.
1. kitap - Gezgin Taocu
Formülü nasıl güncellemek lazım? Yazar adını kırpmayı başardım ama cümleden kırpılanı çıkarmam lazım.

"Libre Office" ile alternatif;

.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.
Benim için formülle net olarak formülle yapmak daha pratik olacak. Metni sütunlara böl özelliği yeterli değil.

.
Birkaç örnek verseydiniz, ona göre denem imkanı bulurdum.

Excel sürüm ve dilini prfolizde gösterirseniz iyi olur.

İngilizcesi:
=LEFT(A1;FIND("-";A1;FIND("-";A1)+1)-1)

Türkçesi:
=SOLDAN(A51;BUL("-";A1;BUL("-";A1)+1)-1)

.

Maalesef olmadı.
Ör:
(Misir Dizisi) Cilt3 Buyuculer Krali - Wilbur Smith
...Ve Sonra Hic Kalmadi - Eric Frank Russell
1. Kitap - Gezgin Taocu - Deng Ming Dao
10 Bucuk Bolumde Dunya Tarihi - Julian Barnes
100 Soruda - Türk Devrim Tarihi - Ahmet Yücekök

"Libre Office" ile bu şekilde olabilir....

Alternatif olarak;

.

Son düzenleme:
..

Örnek dosya burada.

Kullanılan formül:

=IF(LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;"-";""))=1;LEFT(A1;FIND(CHAR(1);SUBSTITUTE(A1;"-";CHAR(1);1))-1);LEFT(A1;FIND("-";A1;FIND("-";A1)+1)-1))

.

Süpersiniz. Allah sizden razı olsun İdris bey. Diğer arkadaşlara da emekleri için çok teşekkür ederim. İşleriniz rast gelsin.

Ben ilk mesajınızda "nasıl kırpabilirim" ifadenizi metindeki o bölümü başka bir alana almak istiyorsunu şekilde yorumlamıştım.

Alternatif olarak aşağıdaki DİZİ formülünü deneyebilirsiniz.

C++:
=LEFT(A1;MAX(IF(MID(A1;ROW(A$1:A$1024);1)="-";ROW(A$1:A$1024)))-2)

Dil konusuna gelirsek;

Normalde üyelerimizin profillerinde bu bilgileri yazabilecekleri bir alan bulunmaktadır. Ama nedense bu bölümü kimse gerektiği gibi doldurmuyor ve gerekli özeni göstermiyor.

Genellikle İngilizce sürüm kullandığım için o şekilde cevap veriyorum. Ama artık çeviriciler var. Bu araçları kullanarak formülleri kendi kullandığınız ofis diline çevirip faydalanabilirsiniz.

Size de çok teşekkür ederim Korhan Bey,
Sayenizde formül çevirmeyi de öğrenmiş oldum. Başarılar dilerim.

Geri