• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En düşük sayıyı vurgulama

Excel Vers. ve Dili
2003, 2007
Merhaba,
Epey araştırdım, ama ya bulamadım ya da anlamadım.Elimde 150 sütun, 2500 satırlık bir excel tablosu var.Her satırdaki en düşük(veya sırayla en düşük 5 sayıyı farklı renkli olarak) işaretleyip sütun bazlı süzmem gerekiyor.Satır sonundaki hücreye en düşük(MİN) formülü yazarak o sayıyı kolayca buluyorum ama hangi hücrede yer aldığını ancak sağa-sola 150 defa hücre değiştirerek anlayabiliyorum.Bu hücre yazısı ve arka planıyla farklı renklerde olsa çok kolay ayırd edilebilecek.Hatta mümkünse o en düşük hücrenin bulunduğu sütunun başlığını da satırın sonunda yazarsa tam işime yaramış olacak.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

dosya eklermisiniz
tam olarak ne yapmak istediğinizi dosyanın içinde açılayınız

Merhaba,
Burada 1. satırda en düşük değer olan 65 sayısı M2 hücresinde yer alıyor.Benim istediğim hem sayının kendisinin bulunarak "En düşük" yazan sütuna sayı olarak yazılması, hem de M2 hücresinin renklendirilmesi.Son yazdığım istek ise bu değerin hangi sütunda ise o sütun başlığının, yani buradaki "12" yazısının ET sütununda yazması.
Benzer şekilde 39.satırın en düşük değeri olan "25" sayısı nın bulunarak ES sütununa yazılması; aynı zamanda bu sayı 2 hücrede yer aldığı için BV39 ve AN39 hücrelerinin renklendirilmesi.Son olarak da 39 ve 73 yazan sütun başlıklarının da ET sütununa yazı olarak getirilmesi.
Umarım derdimi anlatabildim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Burada 1. satırda en düşük değer olan 65 sayısı M2 hücresinde yer alıyor.Benim istediğim hem sayının kendisinin bulunarak "En düşük" yazan sütuna sayı olarak yazılması, hem de M2 hücresinin renklendirilmesi.Son yazdığım istek ise bu değerin hangi sütunda ise o sütun başlığının, yani buradaki "12" yazısının ET sütununda yazması.
Benzer şekilde 39.satırın en düşük değeri olan "25" sayısı nın bulunarak ES sütununa yazılması; aynı zamanda bu sayı 2 hücrede yer aldığı için BV39 ve AN39 hücrelerinin renklendirilmesi.Son olarak da 39 ve 73 yazan sütun başlıklarının da ET sütununa yazı olarak getirilmesi.
Umarım derdimi anlatabildim.

eki inceler misiniz
kırmızıya boyadığım yerdeki formülleri silmeyiniz ayrıca bu formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formülleri ve koşullu biçimlendirmeyi inceleyin.
verileri 2200 satır'a kadar düşürdüm.
siz formülleri aşağıya doğru yayın ve koşullu biçimlendirmeyi bu link'teki 6. adıma göre ayarlayınız

Ekli dosyalar

Sayın İhsan Tank,
İlginiz için çok teşekkür ederim, etraflıca inceleyip sonucu bildireceğim.

Sayın İhsan Tank,
İnceleyebildiğim kadarıyla isteklerimin çok önemli bir bölümünün karşılandığını memmuniyetle gördüm, çok teşekkür ederim.İlk mesajımda değindiğim gibi, satırlardaki en küçük değerleri bulduktan başka, sütun bazında da filtrelemek istemiştim.Yani 143 sayılı sütunda(aslında bu sayılar bir isme karşılık geliyor, ticari sebeplerle numaralayıp yazdım) 673 hücrede değer varken, filtre etmeye kalktığımda tekrarlayan sayıların sadece birinin dikkate alındığını gördüm.200 e yakın hücre en düşük değer olarak boyanmışken filtre edildiğinde 90-100 kadar hücreye düştüğünü gördüm.Benim için asıl gerekli olan o değerin kaç numaralı satıra karşılık geldiği, yani sütunda boyalı olan her hücreyi alt alta o sütunda görmem gerekiyor, tekrar eden sayı da olsa görmeliyim, üstelik bu sıralama ilk sütundaki numara sırasına göre olmalı kendi içinde sıralanmamalı.Belki filtrelemede bu özellik var ama ben bilmiyorum.Sütundaki fitrelemeyi boyalı hücreleri göstermek için kullanamıyorum.Yani o sütunun bizzat kendi üzerinde herhangi bir fikir elde edemedim.
Son sütundaki kırmızı boyalı bölümde de değerleri aynı olan hücrelerin ait olduğu sütun başlıklarının ihmal edildiğini, tekrarlanan değerilerin olduğu hücrelerden yalnız bir tanesinin adının yansıdığını gördüm.
Kusuruma bakmayın çok uzun yazdım sanırım, ilgi ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.

ama ben bir şey anlamadım bu yazdıklarınızdan
dosya üzerinde açıklama ekleseniz nasıl bir işlem istediğinizi

Sayın İhsan Tank, tablonun sonuna açıklama ekledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri