• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ekranı Kapla, Küçült, gibi standart buton

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sonsuer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Forumda arattım ama açıklayıcı bir bilgi bulamadım, yapmış olduğum userformun üst kısmında
Ekranı Kapla, Küçült, gibi standart butonlar çıkıyor kapatma işini deaktif ederek kapatma tuşuyla işi hallettim fakat ekranı Kapla, Küçült butonuda mevcut bunu nasıl kaldırabilir veya deaktif edebilirim.Formun büyümesini istemiyorum..Yaptığım diğer formlarda çıkmıyor sadece bir formda çıktı buna çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim..

Userformda maximize ve minimize butonları ancak API uygulaması ile elde edilebilir. Bu userformların içindeki ilgili API'leri kaldırın.

Teşekkürler sorunu aşağıdaki gibi çözdüm;

Private Declare Function GetWindowLong Lib "user32" Alias "GetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long) As Long
Private Declare Function ShowWindow Lib "user32" (ByVal hWnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long
Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function SetWindowLong Lib "user32" Alias "SetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long, ByVal dwNewLong As Long) As Long
Private Declare Function SetFocus Lib "user32" (ByVal hWnd As Long) As Long
Private Declare Function DrawMenuBar Lib "user32" (ByVal hWnd As Long) As Long 'Başlıksız Form için

Private Const GWL_STYLE As Long = -16
Private Const GWL_EXSTYLE As Long = -20
Private Const WS_CAPTION As Long = &HC00000
'Private Const WS_MINIMIZEBOX As Long = &H20000
'Private Const WS_MAXIMIZEBOX As Long = &H10000
Private Const WS_POPUP As Long = &H80000000
Private Const WS_VISIBLE As Long = &H10000000
Private Const WS_EX_DLGMODALFRAME As Long = &H1
Private Const WS_EX_APPWINDOW As Long = &H40000
Private Const SW_SHOW As Long = 5
Dim g_hForm

Geri