• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğersay

Yanıt ekte. PVC'nin karşılığı gelmiyor, bilerek düzeltmedim. vlookup formülünün baktığı tabloda yer alan PVC'nin sonunda boşluk var. Boşluğu silerseniz düzelir.

Ekli dosyalar

Bir yerden alıp yapıştırıyor ve hep boşluk oluyorsa aşağıdaki gibi kullanın.

J10 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA("*"&I10&"*";$E$10:$F$12;2;0)

yazıp aşağı doğru çekiniz.

Üstad bu süper bir fikirmiş :) Hemde çok basit. Benim neden hiç aklıma gelmedi ki :)

Vallahi tekrar teşekkür ederim. sumif formülü içinde işe yarıyormuş :)

Sistemden çektiğim bir rapor istinasız hücre sonuna 1 boşluk burakıyor diye sütun ekleyip, boşluk meselesini LEFT(A1;LEN(A1)-1) gibi bir formülle hallediyordum :)

Teşekkür ederim ama yok yerine 0 sıfır getirebilirmiyiz acaba toplamda hata yapıyor.

Teşekkür ederim ama yok yerine 0 sıfır getirebilirmiyiz acaba toplamda hata yapıyor.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(Formül);0;Formül)

şeklinde kullanabilirsiniz.

#YOK hatası gelsede J10:J13 aralığının toplamını almak için

Kod:
=ETOPLA(J10:J13;"<>#YOK")

şeklinde kullanabilirsiniz.

Ana tablo

Arkadaşlar teşekkür ederim.

Size yapmak istediğim tabloyu ekde gönderiyorum bu işlemleri günlük yapıp g.toplam sayfasına toplamak istiyorum yerleri günlük değişik yerlede de yazılmış olsada g.toplam sayfasındaki sıralamaların karşılığına yazmasını istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim. Iyi günler dilerim...

Arkadaşlar teşekkür ederim.

Size yapmak istediğim tabloyu ekde gönderiyorum bu işlemleri günlük yapıp g.toplam sayfasına toplamak istiyorum yerleri günlük değişik yerlede de yazılmış olsada g.toplam sayfasındaki sıralamaların karşılığına yazmasını istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim. Iyi günler dilerim...

Ekli dosyalar

G.TOPLAMA sayfasının E5 hücresine

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ETOPLA(DOLAYLI("'"&SATIR(1:31)&"'!L4:L12");"*"&E4&"*";DOLAYLI("'"&SATIR(1:31)&"'!M4:M12"))))

yazarsanız. 1 ve 31 sayfaları arası L4:M12 arasında SİNEKLİK yazan kısmın M sütunundaki değerleri toplamını alırsınız.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Iyi günler dilerim

Geri