• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer komutunda ses efekti verme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Kıymetli arkadaşlar.
Yapmak istediğim şey a2 hücresinde verilen değerin,a1 hücresinde verilen değerden büyük veya eşit olması durumunda a3 hücresinde koşullu bir yazı oluşması ve bu koşula bağlı özel bir ses efektinin devreye girmesi aksine küçük olması durumunda ise a3 hücresinde koşullu bir yazı ve bu koşula bağlı ayrı bir ses efektinin devreye girmesidir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sayın echelon0

Kıymetli arkadaşlar.
Yapmak istediğim şey a2 hücresinde verilen değerin,a1 hücresinde verilen değerden büyük veya eşit olması durumunda a3 hücresinde koşullu bir yazı oluşması ve bu koşula bağlı özel bir ses efektinin devreye girmesi aksine küçük olması durumunda ise a3 hücresinde koşullu bir yazı ve bu koşula bağlı ayrı bir ses efektinin devreye girmesidir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

A1 veya A2 hücresine veri girdikten sonra ilgili hücrelere tıklayınız. Dosyanız ektedir iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

İlginize teşekkür ederim ama ilgili yazıya göre ayarlayacağımız ses efekti vermedi esas yapamadığım bu ses çıkarma meselesi benim.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Sayın echelon0

İlginize teşekkür ederim ama ilgili yazıya göre ayarlayacağımız ses efekti vermedi esas yapamadığım bu ses çıkarma meselesi benim.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemi yaptığınızda herhangi bir ses duyamıyormusunuz ? dosya bende çalışıyor!

dosya calısıyor teşekkurler

selam arkadaşlar,

evet dosya çalışıyor ve hoş bir çalışma olmuş,

teşekkürler,

koşullu efekt ekleme ile ilgili örnekli soru

Kıymetli arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim cevaplar için ama sormak istediğimi açık bir örnekle şimdi gönderiyorum. Cevaplarsanız memnun olacağım..Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar yok mudur bu son sorduğum hususun bir cevabı....

Eğer komutuna koşullu ses efekti yüklemek mümkün değil mi?

Kıymetli uzmanlar...
Ekte örneğini verdiğim soruya bir cevap verebilirseniz çok sevineceğim .En azından mümkün müdür değil midir öğrenirdim..Bekliyorum...Selamlar.

Ekli dosyalar

Sayın echelon0

koddaki "c:\windows\media\tada.wav" bu konumdaki kırmızı alanı siz dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz tabiki bunu yaptıktan sonra bu adrese ilgili dosyanızı kopyalamayı unutmayın .Dosyanız ektedir.

Not:Yukarıdaki adres sadece örnektir siz dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim Gökhan Bey.. ama ben o kodu nereden nasıl değiştireceğimi bilmiyorum sormak istediğim o aslında... kutunun içine girip formül değiştirebiliyorum ama bu ses kutunun içinde görünmediği için nereden gireceğimi ve değiştireceğimi bilmiyorum..

Teşekkür ederim Gökhan Bey çok yardımcı oluyorsunuz.. Fakat o koda nasıl ve nereden girilir onu bilmiyorum ben.

Sayın echelon0

Teşekkür ederim Gökhan Bey çok yardımcı oluyorsunuz.. Fakat o koda nasıl ve nereden girilir onu bilmiyorum ben.

Rica ederim. Aşağıdaki yönergeleri takip ediniz.

1- Araçlar/Makro/Visual Basic Düzenleyicisini açın
2- Açılan pencerede sol tarafta "Modüles" / "Modül1" içinde yer almaktadır.
buradan değiştirebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Anladım nasıl yapılacağını..
Yalnız size bu konuda son bir sorum olacak ...
Personel sayısı ve hafta sayısı arttığında aynı efekt işlemini
tekrar nasıl yapabilirim..Kopyala yapıştırı hücrelere yapınca olmadı zira.

Çok teşekkür ederim. Anladım nasıl yapılacağını..
Yalnız size bu konuda son bir sorum olacak ...
Personel sayısı ve hafta sayısı arttığında aynı efekt işlemini
tekrar nasıl yapabilirim..Kopyala yapıştırı hücrelere yapınca olmadı zira.

Yeni personel ve hafta eklediğinizde eklediğiniz aralığı, aşağıdaki satıra eklerseniz çalışacaktır. Aşağıdaki örnekte görüntülendiği gibi.

1- Araçlar/Makro/Visual Basic Düzenleyicisini açın
2- Açılan pencerede sol tarafta "Sayfa1(Sayfa4)" çift tıklayın
buradan değiştirebilirsiniz. veya Excel sayfasında "Sayfa4" sekmesi üzerinde sağ tuş "kod görüntüle"

Kod:
If Intersect(Target, [D3:Q4,D6:Q7,D9:Q10,D12:Q13]) Is Nothing Then Exit Sub

Geri