• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eger ile formül yaratma

Excel Vers. ve Dili
exell 2013
arkadaşlar dosyanın bir örneğini eke koydum.

amaç : f11 de seçilen validation u sag taraftakı açıklamalara göre e11 değerini hesaplayarak Q-R-S-T de bulunana değerlerden bir tanesini seçmesi.

ör. : 1 satır mot1007 degerı ne 15 sag taraftan motorun oldugu satırda 20 euro nun altı için q3 ü seç ve g11 e yaz.

biraz karışık oldu ama tırmaladım 3 saat boyunca sonuc bulamadım :S

bu arada parça kodları ve tutarları lookfor formülünle gelmekte.

şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkürler...

Ekli dosyalar

Fikri olan yok mu :S

Merhaba,

Kod:
=EĞER(F11="[COLOR=darkgreen]std[/COLOR]";[COLOR=darkgreen]$Q$2[/COLOR];DÜŞEYARA(F11;$P$3:$S$7;EĞER(F11="[COLOR=red]motor[/COLOR]";
 [COLOR=red](E11<20)*2+VE(E11>=20;E11<80)*3+(E11>=80)*4[COLOR=black];[/COLOR]
[/COLOR][COLOR=blue]  (E11<100)*2+VE(E11>=100;E11<500)*3+(E11>=500)*4[/COLOR][COLOR=black]);[/COLOR]0))
Bu şekilde deneyiniz.

.

Malesef daha ilk F11 std de hata vermekte :S

birde bence formulde std veya motor olarak ibare olmaması lazım. çunku bu degerlerı ben sececeğim. ona göre search etmesi lazım.

Profilinizde paylaşmamışsınız. Eğer versiyonunuz ingilizce ise formülleri ingilizceye çevirmeniz gerekir.

Türkçesi = İngilizcesi şeklinde Fonksiyon Listesi

EĞER ~ İF
DÜŞEYARA ~ VLOOKUP

Yinede hata alırsanız, hata aldığınız dosyayı eklermisiniz.

.

Ayrıca verdiğiniz şartlara göre formülün yapısı doğrudur.

.

arkadaşım yardımın için teşekkür ederim fakat yazdığın şekli excell dosyasına koyunca resimdeki arızayı vermekte. birde ufak bir açıklama yazdım

Ekli dosyalar

• excell.jpg
    excell.jpg
    103.8 KB · Görüntüleme: 10
arkadaşım yardımın için teşşekkür ederim fakat yazdığın şekli excell dosyasına koyunca resimdeki arızayı vermekte. birde ufak bir açıklama yazdım

Formülü eksik kopyalamamışsınız.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Alla allah copy paste yaptım ama olmadı. Ellerinize sağlık.Yardımınız için çok teşekkür ederim :)

Geri