• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülü

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
merhaba,

ekteki örnekte bulunan telefon numarasında 88 rakamı geçen telefon numaralarının sayısını bulmam gerekiyor.eğer formülü ile denemeye çalıştım ama başarılı olamadım.yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(BUL("88";B2:B32)))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--((UZUNLUK(B2:B32)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B2:B32;88;"")))>0))

Merhaba,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(BUL("88";B2:B32)))

Kod:

Bu fromülü kullandım sonuca ulaştım,
eğer;
C sutununda her telefon için gelen bir rakam olduğunu farz edersen rakamları nasıl toplattırabilirdik....

Merhaba,

Dikkat ediyorum TOPLA.ÇARPIM ile ilgili sorulara ilgi duyuyorsunuz. Eğer kafanızda bu formülü çözemediyseniz Sn. yurttas beyin dersane bölümünde çok güzel örnekli çalışmaları var. İncelerseniz size faydalı olacaktır.

Aşağıdaki şekilde formülleri düzenlerseniz C sütunundaki verileri toplayabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(BUL("88";B2:B32))*(C2:C32))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--((UZUNLUK(B2:B32)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B2:B32;88;"")))>0)*(C2:C32))

Merhaba;
Öneriniz için teşekkür ederim...

formülde oldu bu arada elinize sağlık...

yardmınız için teşekkür ederim yalnız benim bilgisayarım türkçe değil formülleri türkçe yazamıyorum ingilizce olarak çeviremedim yardımcı olabilirmisiniz

teşekkürler

Korhan Ayhan bey MErhaba;
Yurttaş beyin dosyasını dersanede aradım bulamadım, ama bu arada faydalı olacağını düşündüğüm bir çok veriyede ulaştım. sizden rica etsem, topla.çarpim için bana ilgili adresi yazabilirmiisn
selamlar...

Korhan bey,

formulü ile rakam değilde cümle olduğunu varsayalım ve (88) yerine aranacak kelimeyi yazsak ve bu yazdığımız kelimeyi cümlenin başında ise alsa mümkünmü;

Örn; Kamyon Kiraz bahçesinden geçti
cümlesindeki (Kamyon) u sayacak

Kiraz bahçesinden geçti Kamyon

bu Kamyonu saymayacak.

Teşekkürler.

Geri