• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülü yardım

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar hazırladığım dosyada bir formül hazırlamak istiyorum ama bir türlü tam olarak nasıl yapacağımı bulamadım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

yapmak istediğim şey şu ;

a1,b1,c1,d1 hücrelerindeki sayıların toplamı

eğer sıfırdan büyükse ;ve a1 deki sayı sıfırdan büyükse ;
a1 deki sayının %25 ini a2 ye yazdırmak;

eğer sayıların toplamı büyükse ;ve a1 deki sayı sıfırdan küçükse a2 ye 0 yazdırmak

eğer sayıların toplamı sıfırdan küçükse;ve a1 deki sayı sıfırdan büyükse;
a1 deki sayının %20 sini a2 ye yazdırmak.

oldukça karışık ama en anlaşılabilir şekilde yazmaya çalıştım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
biraz daha açıklamaya yardımcı olabilecek bir bilgi daha vereyim.

elimde epey uzun bir müşteri listem var. ve her müşterinin elinde de en az 2-3 alt bayisi bulunuyor. tüm bayilerin hesapları yani alacak vereceklerini tutuyorum.

eğer bir müşterimin tüm bayilerinden genel olarak alacaklıysam. %25 komisyon ödüyorum müşterime. ama o müşterimin alt bayilerinin genel toplamında ben borçlu kalıyorsam ozaman alacaklı olduğum alt bayi iiçin müşterime %20 ödüyorum. borçlu kaldığım alt bayiler için hiç bir komisyon ödemiyorum.

=EĞER(VE(TOPLA(A1:A4)>0;A1>0);A1*25/100;EĞER(VE(TOPLA(A1:A4)>0;A1<0);0;EĞER(VE(A6<0;A1>0);A1*25/100)))

Bunu bir dene. Makrosunuda yazabiliriz istersen

kan-nas ilginiz için tşkler. ancak bu formülü yazınca yannış değeri verdi ????

ben biraz inceleyeyim formülünüzü belki uyarlayabilirim kendime göre. yaparsam burdan paylaşırım tekrar.

eğer sayıların toplamı büyükse ;ve a1 deki sayı sıfırdan küçükse a2 ye 0 yazdırmak

burda neyden büyükse, ben 0 dan büyükse diye yazdım.

ok. çok tşkler. verdiğiniz formül işe yaradı. belkide ben kendime göre uyarlarken hata yapmıştım. aşağıdaki haliyle formül çalışıyor

Kod:
=EĞER(VE(TOPLA(AP11:AS11)>0;AP11>0);AP11*25/100;EĞER(VE(TOPLA(AP11:AS11)<0;AP11>0);AP11*20/100;EĞER(AP11<0;0)))

Geri