• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer fonksiyonunda joker kullanımı veya başka bir çözüm

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xhuttra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2010

İngilizce
Merhaba Üstadlar,

Ekli dosyada,
kişi isimleri yazıldığında; kişinin çalıştığı departmanının otomatik olarak görünmesi sağlanıyor. Taramayı daha önce yapılan girişler arasından yapıyor.

Sorunum şu;

Sadece kişinin tam ismi değil, sadece adı girildiğinde de ünvan gelsin istiyorum. Yani arama formüllerinde kullanıldığı gibi E10&"*" yapmaya çalıştım ancak "EĞER" de bu işe yaramadı.

Ekteki örnek küçültülmüş bir örnek. Bu formülü, şirket isimlerinin de olduğu bir iş takip tablosunda kullanıyorum ve her seferinde firmaların tam ünvanını girmek mümkün olmuyor.

Şimdiden teşekkürler, saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

=DÜŞEYARA(E10&"*";$E$7:$G$9;3;0)

.

Merhaba Ömer Bey,

Yanıtınız için teşekkür ederim.

"DÜŞEYARA" bu sistemde önceden kullandığım formüldü, ancak "düşeyara" en son değil, ilk girilen veriyi getiriyor.

Daha net anlatabilmek için açıklamayı örneğe yazıyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar, yok mudur bana yardımcı olabilen?

Eğer sorun net olmadıysa detayını sorunuz.

Özetle, düşeyara yerine, ilk veriyi değil de son veriyi getirebilecek bir sistem ararken, eğer ve indis formüllerini kullandım ancak bunda da joker kullanımı mümkün olmadı.

Tam ünvan yazmadan bana veriyi çekecek bir formül arıyorum.

Teşekkürler

Bu şekilde deneyin. Dizi formülüdür.

Kod:
=İNDİS($G$7:$G$9;BÜYÜK(EĞER(ESAYIYSA(MBUL(E10;$E$7:$E$9));SATIR($E$7
 :$E$9)-SATIR($E$7)+1);1))
.

Merhaba Ömer Bey,

Teşekkür ederim, ancak aynı "düşeyara" gibi yazmış olduğunuz formül de ilk girilen değeri buluyor, sonuncuyu değil. Ben en güncel olan veriyi bulmak istiyorum.

Saygılarımla

Merhaba Ömer Bey,

Teşekkür ederim, ancak aynı "düşeyara" gibi yazmış olduğunuz formül de ilk girilen değeri buluyor, sonuncuyu değil. Ben en güncel olan veriyi bulmak istiyorum.

Saygılarımla

İlk değil son girileni bulmaktadır. Formülü uyguladıktan sonra hata aldığınız dosyayı eklerseniz yorum yapmam daha kolay olacaktır.

tamamdır, hocam doğru şekilde uyarladım, çok teşekkür ederim, elinize sağlık...

Geri