• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer, düşeyara,topla.çarpım ne yaptıysam olmadı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
mrblar,

test süresi sayısı,ortalaması,test bekleme süresi ve en önemlisi iki farklı tarihi tek tarih otomatik olarak atamak istiyorum. örnekte daha detaylı açıkladım.. yardımınızı rica.

Ekli dosyalar

Syn. slaft;
Öncelikle aynı konu ve dosyayı 2. kez açmayın bu forum kurallarına aykırı.
Ayrıca ilk dosyanızdan farklı bir açıklamanın olmadığı ve sanırım ben dahil kimsenin anlamadığı açıklamanızı biraz daha genişletin.
Dosyadan istediğiniz nedir?
Hangi sütun değerleri hangi kıyaslama için kullanılacak?
örn: "test bekleme süresi: (C2-D1)" bu ne işe yarayacak? D1 de sadece başlık var.
17.04.2011 tarihli 126 satır var (bu aralıkta ne yapılacak?)
Bu dosyayı kullanıyorsanız manuel yaptığınız sonuçlar var mı?
Beş bilinmeyenli bir denklemi çözmek sizin dosyadan istediklerinizi çözmekten daha kolay.
Çözüm istiyorsanız daha çok açıklama...
İyi çalışmalar.

dosyanın amacı;
bir fabrikada 1 vardiyada yapılan toplam test sayısı, ortalama test süresi,her bir testin test süresi, her testçinin yaptığı test sayısını raporlamak istiyorum.

mavi boyalı alana istediğim tarihi girince sarı ile işaretlenmiş verilerin, girdiğim tarihe göre atanmasını istiyorum.

burdaki önemli detay; vardiya tarihi olarak 16.04.2011-17.04.2011 arasındaki zamanı 17.04.2011 olarak belirlemek.

örnekteki kırmızı alan, mavi boyalı alana girdiğim tarih için verilerdir.

ben açıklarken yoruldum umarım anlatabilmişimdir.

( 3 gundur uğraşıyorum cozum bulamadım )2 kere konu açtığım için ve forum kurallarına uymadığım için kusura bakmayın.

Ekli dosyalar

Anladığım kadarı ile 20:30 dan sonraki gün 20:30 a kadar aynı gün saymak istiyorsunuz. Onu yeni tarih kolonuna girdim. Test süresi hesaplarken gün geçince yanlış yapıyordu. Formülü düzelttim. İStediğiniz raporu özet tablo ile almaya çalıştım. İşinizi görür mü?

Ekli dosyalar

Merhaba;
Öncelikle Syn. naturus'un çözümü işinizi görüyorsa onu kullanın.

Ekli dosyada 2 sayfa var.
Her ikisinde de verilerinizin çoğunu sildim. (excel 2003 oldukça kasılıyordu)
Verilerinizide tarih test başlangıç saatine göre düzenleniyor. Ama siz bitiş saatine göre tasnifleme yapmak istiyorsunuz. Bu da 24'ü geçtiği halde tarihin değişmediği verilerde tasnifleme açısından sorun oluşturuyor (bunu report sayfasında sarı alanlarda gözlemleyebilirsiniz)

Bunu aşmak için Report1 sayfasında yeni bir tarih sütunu oluşturdum. (tabi her kod tabloya bir yük getirecektir. 13000-14000 satır veride ve 2007 de yansımasının nasıl olacağını denemediğim için bilemiyorum)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

iki dosyadan da farklı şeyler öğrendim, işimi çok kolaylaştırdım. emeklerinize teşekkür ederim. ayrıca bu foruma her turlu destek vermek için elimden geleni yapmaya hazırım. kolay gelsın

Geri