• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER bunu nasıl yapabiliriz

Excel Vers. ve Dili
2003
A sütündaki hücrelerde 7 basamağa kadar karmaşık rakamlar var,
B sütündaki hücrelerde de A sütün hücresindeki oluşan rakamlardan,
D sütündaki hücrelerde de B sütündaki hücrelerden rakamlar var.

A stündaki hücrede rakamlardan B sütünündaki hücrelerde varsa (ok) yoksa olmayan rakam hangisi ise o rakamı,
B sütündaki hücrede olup, A stündaki hücrede yok ise, (bitmiş)
D sütündaki hücrede de olan rakamlardan B sütündaki hücrede varsa satılmış... bu kontrülü nasıl yapabiliriz...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Aradığınız formül aşağıdaki gibi olabilir mi?

C2 hücresine;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A:A;B2)=0;"Bitmiş";EĞER(EĞERSAY(D:D;B2)>0;"Satılmış";""))

eksik

merhaba
olabilir belki ama eksik c sütünunda 4 eğer formul sonucunu vermesini istiyorum a sütündaki olan rakamlardan b de var ise geldi o rakamlardan yok ise hangi rakam yok ise onu, ve b sütününda olup a stününde yok ise satılmış,
b stünündaki rakamlardan e var ise bitmiş bunun sonucunu c stününde görmek istiyorum... bu işin sonunda 5 tane eleman rahat edecek ilgilenen arkadaşlar yardım etsın lutfen

Merhaba,

Eklediğiniz dosyada olan verilere göre "C" sütununda görmek istediğiniz sonuçları elle yazarmısınız. Bu şekilde sonuca daha rahat gidebiliriz. Yazdığınız değer için "E" sütununada küçük açıklmalar yazınız.

açıkladım

merhaba korhan bey,
ilginiz için tşk ederim istediğiniz gibi bir açıklama yaptım umaraım anlatabilmişimdir. tekrar bakarsanız sevinirim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu sorgulama için size tek sütun yetmez. Çünkü C sütununda hem A sütunundaki verileri hem de B sütunundaki verileri sorgulamak istiyorsunuz.

Ben sizin dosyanızın F-G sütunları arasına gerekli formülleri yazdım. Siz kendinize göre uyarlayınız.

Ekli dosyalar

Geri