• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara & Yatayara HK

Excel Vers. ve Dili
2003 / 2007 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Düşeyara formülü ile sayfada ilk gördüğü değeri getiriyor, ancak başvuru değerinin sütünda en az İki değer olduğu durumlarda 2. vey daha sonrakileri nasıl formülüze edebilirim. Teşekkürler

Üstat ekli göndermiş olduğum örnekte fatura sayfasına gelip şeçme kutusundan birini şeçtiğimde o seçmiş olduğum değerin kaçtane sayacı varsa hepsini yanyana alt tarafta sıralamak istiyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
.

Ben sizin dosyanızın yapısından bir şey anlamadım.

Yine de buraya bakın belki kendinize uygun bir formül bulursunuz.

http://www.excel.web.tr/f122/formulle-suzme-uygulamalary-t86938.html

.

Sayın Yurttas Üstad emeğiniz için çok teşekkür ederim,

Örnek dosyayı şöyle izah edeyim,

Fatura sayfasını müşterilerimize fatura kesmek için kullanıyorum tüm müşterilerin en az bir tane elektrik sayacı var bazı müşterilerin 3 yada daha fazla elektrik sayacı var buna ilaveten yine bazı müşterilerin doğalgaz ve su sayaçları var,
Stok kartı sayfasında elektrik su ve doğalgaz ın birim fiyatlarını ve kdv oranları giriyoruz, cari kart sayfasına endeks ham veri sayfasından aldığımız verileri fatura sayfasına çekerek faturayı bu sayfadan yazıcıya bastırıyoruz. Fatura sayfasında müşterinin kullanım miktarlarını çekebiliyorum örnek olarak müşterinin elektrik sayacı varsa sayfaya sadece elektrik sayaç bilgileri geliyor diğerlerinin ekrana gelmesini istemiyorum bunu hallettik ancak müşterinin aynı türden birden fazla sayacı varsa alt tarafta sayaç bilgilerine bunuda getimek istiyorum ama başaramadım

Geri