• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşey ara

Excel Vers. ve Dili
2003
düşey ara yı uyguladığımda tekrarlı kayıtlarda sorun oluyor. yardım lütfen.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Öncelikle ilginç bir nick! (Gönül ister ki diğer sorularınız daha ciddi bir nickle devam etsin)
Anladığım kadarıyla tablonuzda birşeyler yaptım.
İnceleyin. Sorun varsa belirtin.

İyi çalışmalar Syn. deneme_denemee!

Ekli dosyalar

tşkler

öncelikle ilginize tşkler. attığınız dosyayı denedim fakat bazı kayıtları getirmiyor. hergün ortalama 80 kayıt giriyorum ben buraya, buda yıl bazında baya kayıt demek. kayıt sayısı fazlalaşırsa sıkıntı olurmu ileride? dediklerinizi yaptım saatleri düzelttim fakat yinede olmadı bazı yerlerde "X" olduğu halde diğer tarafa getirmiyor. formulun içeriğine baktım bir sıkıntı yok gibi. gece baya uğraştım ama nafile, tekrar bakabilirseniz sevinirim.

Merhaba;
bazı kayıtları getirmemesi normal (bunu dosya içerisinde belirttim) Her iki sayfadaki saat formatlarınız ya farklı yada birinde olan diğerinde yok.
Data sayfasındaki "X" lerin sayısı 153 olmasına karşılık sonuç sayfasına 90 adet aktarılabildi.

Kısaca "bazı kayıtları getirmiyor" dediğiniz dosyayı buraya ekleyin. Tekrar bakalım.

Ayrıca günlük 80 kayıt*365 =29200 satır eder sıkıntı olma ihtimali yüksek.
Tabloyu tersine çevirmek daha mantıklı gibi (denemedim ama) yani okul no'ları 1. satıra alıp zamanları okul no'ların yerine almak. Bunun için kaç değişik öğr.no girebileceğinizi bilmem gerek.
Bir diğer yöntem ise x yerine açılır liste ile zaman dilimi seçmeniz. (bu kullanıcı için biraz zahmetli ama tablo açısından rahatlatıcı)

başka bir yöntem (Tablonuzda tarih olmadığına göre) öğrenci no'larını data sayfasına atlamaksızın sıralamak ve "x"'leri aynı zaman dilimine bağlı olaranları yan yana girmek (örn:7 nolu öğrenci 1. gün "x" işaretlendi ilgili hücreye bir x yazın. Daha sonra 9. gün tekrar aynı öğrenci "x" işaretlenecek. ilgili hücredeki "x" in yanına tekrar "x" koyun yani hücre "xx" olsun. En hızlı çözüm bu şekilde olabilir. Tek olası sorun kullanıcının hücrede var olan x'i unutarak hücreye direkt x yazması. Bu hücre değerini tek x'e düşürür.
İyi çalışmalar.

Önerim ekteki dosya örneği gibi...
Olabildiğince seri ve gereksizliklerden arındırılmış.
İnceleyin.
Not tabloyu kullanmak isterseniz verileri yeniden girin (düzenlerken karıştırmış olabilirim)

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

ben bir fiyat listesi oluşturmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuzz

ben bir fiyat listesi oluşturmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuzz

Merhaba;
Örnek dosyanızı, açıklayıcı bilgilerinizle birlikte yeni bir başlık altında siteye yöneltin. Zamanı uygun olan bir yada birkaç arkadaşımız mutlaka sorunuzla ilgilenecektir.
İyi çalışmalar.

fiyat listesi oluşturdugum ürünlerin fiyatlarını tek noktadan değiştirmek istiyorum yardımcı olurumsuunuz

Ekli dosyalar

3 gündür yazıyorum kimse bana cevap yazmıyor :( istedim olmiycak bişemiii

Merhaba;
deneme.xls dosyasında "Genel" diye bir sayfa oluşturun. Tüm ürünlerinizi buraya alt alta yerleştirin. Artık genel sayfasında yapacağınız değişikliği istediğiniz sayfalara indis ile çekmek kolay olacaktır.
İyi çalışmalar.

Tüm listelere fiyat aynı mı geçecek?
Yoksa aynı ürün bakkala ayrı, lokantaya ayrı mı?

fiyat lar heryerde aynı geçecek bakkalda da lokantadada aynı olcakk

kimse yokmuu bunu yapamazsam işimden olcam yardım edin ne olurrrr

Merhaba;
Sizden cevap gelene kadar sizin yapmanız gerekeni de ben yaptım.
Ayrıca tablonuzda veriler dediğiniz gibi yani aynı değil. (birden çok farklı fiyat buldum) Fiyat farkları olduğu içinde fiyatları eşitleyerek tablonuzu bozmak istemedim.

Tabloyu inceleyin.
Sorun varsa yada şurası şöyle olsun diyeceğiniz yer varsa belirtin.
İyi çalışmalar.

Not: çözümün yarına kalmasını istemiyorsanız hemen inceleyin. (bir müddet daha burdayım)
Ayrıca Paniklemeyin sabaha daha çok var. :)

Ekli dosyalar

Tamam tamam bakıyorum yaa şimdi çok sag olsun bi yanddan da yapmaya çalışıyorumm yarına yetiştirmek gerekkk

Geri