• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya ekte düşey ara formülünü userformda ...

Excel Vers. ve Dili
vb
Merhaba;
Ekteki dosyada yer alan olayı user formda bir türlü uygulayamadık. Bir kaç arkadaş yardımcı olmak istedi ama bir türlü olmadı .
Şimdi birincisi
Açılır listeden delete basınca hata vermesin

Burda zor oluyor dosya ekte el atarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ekteki dosyada yer alan olayı user formda bir türlü uygulayamadık. Bir kaç arkadaş yardımcı olmak istedi ama bir türlü olmadı .
Şimdi birincisi
Açılır listeden delete basınca hata vermesin

Burda zor oluyor dosya ekte el atarsanız sevinirim. Teşekkürler.

ekteki kodları denermisiniz.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
TextBox1.Value = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox1.Value, Range("B2:C675"), 2, 0)
End Sub

Hüseyin KİS üstadım ellerinize sağlık çok güzel olmuş valla. Tam bunu arıyordum ancak minicik bir şey daha var delete basınca hata vermiyor ama textboxtaki bilgi de bekliyor oda silinse yani combobax boş iken textboxta boş olsa olur mu böyle bir şey.
Yine de çok teşekkür ederim ilginize ve alakanıza.

Hüseyin KİS üstadım ellerinize sağlık çok güzel olmuş valla. Tam bunu arıyordum ancak minicik bir şey daha var delete basınca hata vermiyor ama textboxtaki bilgi de bekliyor oda silinse yani combobax boş iken textboxta boş olsa olur mu böyle bir şey.
Yine de çok teşekkür ederim ilginize ve alakanıza.

Ekteki kodları denermisiniz.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
If ComboBox1.Value = "" Then
TextBox1.Value = ""
Else
TextBox1.Value = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox1.Value, Range("B2:C675"), 2, 0)
End If
End Sub

Olay bu işte :) Valla çok teşekkür ederim çok sağolun. Kitap gibi oldu valla :) Ellerinize sağlık

Üstadım bir affınıza sığınırak bir şey daha sormak istiyorum. Verdiğiniz kodda kaynak doğal olarak sayfa1 den geliyor ben sayfa2 den kaynak almak istiyorum bir türlü yapamadım valla şimdi bu bölümde
Kod:

ben bunu uyguluyorum ancak ek bir sutun eklediğim zaman bozuluyor. Doğal olarak 2. sayfadan çekmek istiyorum bi zahmet el atın ben soruyu yanlış sormuşum valla ihtiyat ederek soruyorum.
Teşekkürler.

formulun sonundaki Range("B2:C675") sizin veri alanınızı belirliyor bunu 2 sayfadan almak istiyorsanız yapmanı gereken 2 sayfayı tanıtmak Sheets("Sayfa2").Range("B2:C675") yeterli olacaktır.
formulun sonundaki 2 ise sizin tabloda b sutununda olan değeri bul ve 2 ci sutun yani "C" sutunundaki bilgiyi getir anlamına gelir burda bir üçüncü satırı getirmesini isterseniz önce tabloyu genişletmek gerekir. Sheets("Sayfa2").Range("B2:D675") yaptığınızda artık tablonuzda 3 satır var 1=b 2=C 3=d üçüncü bilgiyi getirmek için sondaki 2 yi üç yapmanız yaterli olacaktır.

en sondaki 0 ise bulamassan yaklaşık değeri getir anlamında onu 1 yaparsanız bulamassan getirme #yok hatası ver anlamına gelir.

İnşallah anlatabilmişimdir.

İyi Çalışmalar.

Hocam anlatmışsınız hemde gayet güzel anlatmışsınız tek seferde başardım. Emekleriniz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Ama elimden sadece bu geliyor. Hayatta her şey gönlünüzce olsun inşallah. Tekrar teşekkürler.

Geri