• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya Aç ile ilgili bir sorunum var (2002 de yeniyim)

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002 TR
Excel 2002 kullanmaya yeni başladım bundan önce ve halen evde Excel 2000 kullanıyorum. Dosya aç komutuyla açılan pencereye herhangi bir kelime yazdığımda o kelimenin yada her ne yazdıysam onun başlığında yer aldığı bütün çalışma kitaplarını listeliyordu (2000 ve öncesi versiyonlar) ama 2002 de bunu sağlayamıyorum. Dosyanın tam ismi olmadıkça hiçbir şey göstermiyor. Ara komutu işimi görüyor ama çok zaman alıyor. Onlarca çalışma kitabı ve word belgesi var (aynı sorun word için de geçerli). Çok basit bir çözümü olduğunu sanıyorum ama henüz bulamadım. Bu 2002 nin özelliği mi , değiştirilebilir mi ?

Merhaba,
açılan Dosya Aç penceresinde dosya adı kutucuğuna değilde büyük pencerede bulunan dosyalardan birinin üzerine tıkladıktan sonra klavyeden basacağınız harf veya harflere göre sizi istediğiniz dosya üzerine götürecektir.
Arka arkaya yazacağınız harfleri biraz seri girmeniz gerekir.

Ã?rneğin listenizde aşağıdaki dosya isimleri bulunuyor olsun;
emre.xls
mahmut.xls
mehmet.xls
mustafa.xls

m -> mahmut seçili olur.
me -> mehmet seçili olur.
Ancak m ve e harflerini aralıklarla basarsanız önce mahmut sonra emre seçili olur.

Umarım sorunuzu karşılıyordur.

Teşekkürler

Aman allahım ben bunu nasıl düşünemedim :kafa: bazen çözümü basit yöntemlerde aramak gerekiyor halbuki ben bütün ayarları gözden geçirmiştim .
Çok teşekkür ederim, Umarım benim kayıt sisteminde de işe yarar bütün dosya adlarının başında aynı kelime var devamı farklı.
liste_mart_odenen.xls
liste_nisan_iade.xls
gibi..

Selamlar,
dosyayı ekledim 1 nolu mesaja,

Geri